open-navfaktor-logo
search
Ne odustaje
Vučić najavljuje "manje glasova" za Rezoluciju o Srebrenici: "Zapadne sile ne znaju u kakvom su problemu"
AUTOR: Faktor
10.05.2024. u 20:23
get url
text
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je danas kako najmoćnije zapadne sile, koje su stale iza Rezolucije o Srebrenici, ne znaju u kakvom su problemu zbog angažmana Srbije.
Vučić tvrdi kako "može da im se desi da za Rezoluciju u UN-u bude manje glasova".
Kazao je to danas srbijanski predsjednik predizbornom mitingu SNS-a u Lazarevcu. Najavio je kako će ići u New York kako bi u Generalnoj skupštini još jednom pozvao sve zemlje da ne glasaju za Rezoluciju. 
- Oni ne znaju šta sa Rezolucijom iza koje su stale najveće sile. Mala Srbija borit će se do posljednjeg trenutka za svoju čast i obraz. Јedna mala Srbija će da se bori za svoje ime i prezime, pritom poštujuću žrtve Bošnjaka, nikoga ne uvrijedivši - naveo je Vučić.
On je rekao da Srbiji u narednih dana predstoje teške borbe.
- Kada su krenuli sa inicijativama da naš narod nazovu genocidnim, pa nas onda danima obmanjuju šta je cilj toga, naš posao je da se borimo za našu zemlju i ne zamjerite što nam je Srbija važnija od svega. Našu Srbiju nećemo da damo nikome i ni za šta na svijetu. Zato ćemo vam se suprotstaviti u New Yorku i u Briselu i bilo gdje da želite da ukinete srpski narod - poručio je Vučić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.