open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Upisao šest poraza: Prosinečki odlazi sa klupe Rudeša nakon samo dva mjeseca
Nogometni klub Rudeš i njihov trener Robert Prosinečki (54) odlučili su sporazumno prekinuti saradnju, saopćio je zagrebački klub.
03.09.2023. u 15:00
get url
text

Zajedno s Prosinečkim, iz kluba je otišao i njegov prvi pomoćnik Gordan Ciprić.

Prosinečki je Rudeš preuzeo 1. jula ove godine, a u sedam utakmica ostvario je učinak od jednog remija i šest poraza.

U karijeri još vodio Crvenu zvezdu, Kayserispor, Denizlispor i Olimpiju, a bio je selektor reprezentacija Azerbajdžana i Bosne i Hercegovine.

- Lično mi je izuzetno žao, jer Robert Prosinečki je velik gospodin i jednako tako odličan trener. Nažalost, tako je to u fudbalu. Dogovorili smo se da je najbolje da prekinemo saradnju. Baš mi je teško. Ali rezultati su ti koji diktiraju neke stvari. Svi smo bili svjesni, pa i trener Prosinečki, da ulazimo iz druge u prvu ligu, znali smo da će biti teško, ali vjerovali smo da ćemo uspjeti doći do pozitivnog rezultata.

Nažalost, nakon sedam kola imamo samo jedan bod, a naši se planovi nisu ispunili. Imamo još puno kola do kraja, dosta je bodova u igri i nadamo se da ćemo se dići što prije. Naravno, ovim putem još bih jednom zahvalio gospodinu Prosinečkom, što je uopće pristao biti dio naše priče u Rudešu - naglasio je direktor kluba Josip Šimunić. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.