open-navfaktor-logo
search
Oglasio se Ivanković
Trener Zrinjskog ljut: Pojedincima odgovara da ih niko ne dira, četiri, pet njih "nije došlo" na utakmicu protiv Zvijezde
Fudbaleri Zrinjskog šokantno su poraženi od Zvijezde 09 u posljednjem meču 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.
05.12.2023. u 20:39
get url
text

Mostarci su u Ugljeviku izgubili sa 1:2, a trener Mario Ivanković nije mogao biti zadovoljan izdanjem svojih izabranika. Kritikovao je pojedince i u izjavi za YouTube kanal Zrinjskog.

- Ispod prosjeka u svakom pogledu. Znali smo da će biti teško, upozoravali smo da će biti teško... Krivci? Ja, sa svojim stručnim štabom.

Čak sinoć nakon analize, vidjeli smo puno loših stvari. Više nego što smo vidjeli za vrijeme utakmice. Srećom da Zvijezda nije bila konkretnija, možda nam je mogla i više ugroziti gol, pogotovo u prvom poluvremenu.

Krenemo drugo, praktično u istom ritmu, beživotno, bezidejno. Poklonimo im dva gola. Jednostavno, izgubimo utakmicu koju nismo smjeli izgubiti, koju smo morali dobiti.

Poraz koji boli. Poraz koji je pokazao dosta stvari koje su se vukle kroz par zadnjih utakmica. Sve stoji. I umor i veliki broj utakmica, duplo više od skoro svih protivnika. Stoji da 10, 12 igrača vuče svih tih 30 utakmica. Da su neki igrači u konfor zoni. Da im odgovara ovo da ih niko ne dira, jer misle da mogu to raditi koliko hoće.

Tako da ima tih nekih problema koji su se odrazili jednim dijelom i na ovoj utakmici i normalno je da smo zabilježili poraz. Ali, isto tako momci koji su dobili priliku od prve minute, ako si zdrav, spreman, ne smije se desiti situacija da jednostavno "ne dođeš" na utakmicu. A mi smo imali četiri, pet igrača koji jednostavno nisu došli na utakmicu. I onda šta drugo očekivati nego poraz - kazao je Ivanković, no nije govorio o imenima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.