open-navfaktor-logo
search
Medicinski bilten
Težak udarac za Sarajevo: Dal Varešanović van terena dva do tri mjeseca
Na utakmici 23. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Krupe zbog zadobijenih povreda, teren su ranije morali napustiti Anel Hebibović, Tino Sven Sušić i strijelac pobjedonosnog gola, Dal Varešanović.
25.03.2021. u 13:29
get url
text

Nakon što je u proteklim danima kompletiran niz dijagnostičkih pregleda, medicinski tim Fudbalskog kluba Sarajevo definisao je dijagnoze, te rehabilitacioni proces prvotimaca.

- Magnetnom rezonancom ustanovljeno je da je Varešanović doživio parcijalnu rupturu kolateralnog ligamenta, dok su križni ligamenti ostali netaknuti. Srećom, u ovoj situaciji nije potreban operativni zahvat, a predviđeno vrijeme oporavka je dva do tri mjeseca - saopćeno je iz FK Sarajevo, a to je veliki udarac za Bordo tim, jer znači da će mladi dragulj biti van terena do finiša sezone koja završava za dva mjeseca i pet dana (30. maja) kada su na rasporedu mečevi 33. kola PLBiH.

Kod Hebibovića dijagnostikovana je ruptura aduktora, koja bi po planu i programu, trebala biti sanirana u potpunosti u naredne tri do četiri sedmice.

- Nakon spazma mišića zadnje lože, Sušić će obaviti nekoliko treninga po posebnom planu i programu, nakon čega se očekuje priključenje ostatku ekipe tokom reprezentativne pauze.

Kada je riječ o povredama ostalih igrača u ekipi, nakon povrede na treningu kod mladog Đanija Salčina dijagnostikovana je povreda meniskusa, te je predviđeno vrijeme oporavka naredna dva do tri mjeseca. Ahmetović i Islamović oporavljaju se od povreda prednjih križnih ligamenata, te njihov proces oporavka za sada teče po zacrtanom planu i programu - potvrdili su iz FK Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.