open-navfaktor-logo
search
Spektakl na Bernabeuu
Real Madrid došao na korak do titule, da li je Barcelona oštećena u El Clasicu?
AUTOR: Autor: Faktor
21.04.2024. u 23:03
get url
text
Fudbaleri Real Madrida ugostili su u El Clasicu ekipu Barcelone na Bernabeu u sklopu 32. kola La Lige, te su slavili rezultatom 3:2.
Gosti iz Katalonije došli su u vodstvo već u šestoj minuti preko Christensena na ubačaj Raphinhe, a Vinicius je u 18. minuti pogodio za izjednačenje Kraljeva.
Fudbaleri Barcelone su na kraju prvog poluvremena itekako mogli žaliti za situacijom iz 29. minute kada je Lamine Yamal zamalo došao do pogotka. Naime, mladi as Barcelone najbolje je reagirao na korneru i efektivno vanjskim dijelom kopačke poslao loptu prema golu.  
Lunin je zaustavio loptu, ali zaista se radi o neobičnoj situaciji, lopta gotovo da je prešla crtu. Glavni arbitar Cesar Soto Grado kratko se konsutlovao s VAR sobom i označio da se igra nastavi dalje, što je naišlo na negodovanje navijača Barcelone.
Fermin Lopez u 69. minuti pogađa za novo vodstvo Barce. Lamine Yamal je ubacio s desne strane, odbio je to Lunin, ali samo na nogu 20-godišnjem igraču Katalonaca, koji šalje loptu u mrežu Kraljeva.
Samo četiri minuta kasnije Real dolazi do izjednačenja. Valverde je dao na lijevu stranu za Viniciusa, a on prebacio skroz na drugu stranu, gdje je sam bio Vazquez, koji pogađa za veliku radost domaćeg tima. 
Kraljevi do pobjede dolaze u 91. minuti preko Bellinghama.
Real je ovom pobjedom došao na korak do nove titule prvaka Španije. Kraljevi sada imaju 11 bodova prednosti nad drugoplasiranom Barcelonom.
Standings provided by Sofascore
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.