open-navfaktor-logo
search
Zajednički projekat
Sjajne vijesti za ljubitelje fudbala u BiH: Evo gdje možete gledati EURO 2024
Faktor
15.04.2024. u 14:17
get url
text
FOTO: BHT1
Evropsko prvenstvo u fudbalu bit će održano od 14. juna do 14. jula, a sve utakmice iz Njemačke bit će emitovane u programu BHT1 i MY TV.
U prostorijama Radiotelevizije Bosne i Hercegovine održan je konferencija za medije na kojoj su BHRT i BH Telecom predstavili još jedan zajednički projekat - realizaciju najiščekivanijeg sportskog događaja ove godine - EURO 2024.
Navodi se kako BHRT i BH Telecom ovim značajnim projektom nastavljaju višegodišnju uspješnu saradnju. Nakon zadnjeg Svjetskog fudbalskog prvenstva u Kataru i praćenja reprezentacije Bosne i Hercegovine u Ligi nacija i kvalifikacijama, danas je najavljen novi sportski spektakl u programu BHT1 i na kanalima MY TV na platformi Moja TV, a sve utakmice, ljubitelji fudbala će moći pratiti i putem Moja webTV aplikacije.
- U BH Telecomu nas iznimno raduje što će TV prijenose svih utakmica Evropskog prvenstva u fudbalu EURO 2024 moći pratiti svi građani Bosne i Hercegovine, zahvaljujući saradnji koja je prije dvije godine uspostavljena između BH Telecoma i BHRT-a. Na osnovu te saradnje su ugovorena/kupljena UEFA medijska prava za utakmice fudbalske reprezentacije BiH na period 2022-2028. godine, kao i sve utakmice EURO 2024, te EURO 2028, čime je stanovnicima BiH omogućeno praćenje najznačajnijih međunarodnih fudbalskih takmičenja u navedenom periodu.
Direktan prijenos utakmica EURO 2024 bit će realiziran u programima BHT1 i MY TV, s tim da će šest utakmica ekskluzivno prenositi MYTV kanal, na Moja TV i Moja webTV servisu - naglasio je Amel Kovačević, v. d. generalnog direktora BH Telecoma, te dodao:
- Osim što je značajna za ukupnu bh. sportsku javnost, ova saradnja BH Telecoma i BHRT-a ima za cilj i veću promociju fudbala kao najatraktivnijeg sporta, ali i promociju svih bh. sportista i sporta u BiH u cjelini. Posebnu pažnju ćemo i dalje posvećivati našim korisnicima usluga. BH Telecom će, kao i do sada, korisnicima Moja TV usluge u ovoj, kao i u narednim godinama, omogućiti praćenje najatraktivnijih međunarodnih i domaćih sportskih tv sadržaja i to u okviru osnovnog tv paketa, koji je sastavni dio Moja TV usluge.
Projekat EURO 2024 će biti realiziran na sličan način kao i FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru. Osim prijenosa utakmica, u specijalnim emisijama, koje će počinjati u popodnevnim satima, a završavati oko ponoći, uz posebne rubrike, najave, analize i preglede, ljubiteljima fudbala pokušat će se približiti svi elementi i najinteresantniji momenti ovog takmičenja.
Ove godine EURO se vraća u zemlju fudbala - Njemačku, kojoj će ovo biti četvrti veliki turnir kao domaćinu u ovom sportu, a drugi put kao organizatoru prvenstva Starog kontinenta. Na deset vrhunskih stadiona - 24 najbolje reprezentacije koje su izborile plasman na završni turnir plijenit će pažnju zaljubljenika najvažnije sporedne stvari na svijetu.
Na press konferenciji govorili su i Belmin Karamehmedović, generalni direktor RTV BiH, Erdal Islamagić, v. d. izvršnog direktora Izvršne direkcija za razvoj poslovanja, i Medina Šehić, ovlaštena urednica Sportskog programa BHT1.
- Zahvaljujem se našem partneru BH Telecomu. Imamo odličnu sinergiju, vrlo uspješno na svim sportskim dešavanjima. Njemačka je perfektna u organizaciji i nema sumnje da će sva pažnja gledatelja biti usmjerena na ovaj događaj. Bez obzira na sve probleme u pripremi ovako zahtjevnog projekta, pomoć i učešće BH Telecoma je to sve olakšalo - kazao je Karamehmedović.
- Nakon Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara, ovo je najgledaniji sportski i TV sadržaj. Određeno vrijeme intenzivno radimo na pripremi ovog događaja. U studiju ćemo imati dobre, kvalitetne goste, rubrike... Vjerujm da nas mjesec čeka istinski spektakl. Također, određeni broj utakmica i reporterskih javljanja bit će i na BH radiju - rekla je Šehić.
- BH Telecom potvrđuje svoju stratešku prednost i diferencira se od konkurencije pružajući gledaocima ekskluzivni sportski sadržaj. Mogu obećati da ćemo se i u narednom periodu potruditi da gledaocima donosimo najkvalitetniji TV sadržaj - poručio je Islamagić.
Evropsko prvenstvo će otvoriti Njemačka i Škotska u Minhenu, dok će finale biti održano na Olimpijskom stadionu u Berlin.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.