open-navfaktor-logo
search
Ženska kategorija
SFK Libero iz Goražda počeo pripreme za novu sezonu Premijer lige
Fudbalerke Sportskog fudbalskog kluba (SFK) Libero iz Goražda počele su pripreme za narednu sezonu u ženskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
17.07.2023. u 17:09
get url
text

Očekivanja uprave  kluba su zadržati ponovo status premijerligaša. Pripreme će trajati 40 dana u Goraždu.

Na spisku šefa Stručnog štaba Emira Sarajlića je 20 igračica, a uprava kluba ima u planu dodatno pojačati igrački kadar sa dvije nove igračice.

- Preostalih 18 igračica su većinom one koje su nastupale u protekloj sezoni, gdje smo imali cilj da zadržimo status premijerligaša i na kraju smo zauzeli peto mjesto. Iz lige su ispale dvije ekipe Borac Banja Luka i Lokomotiva iz Brčkog, dok su dvije ušle - Spartak iz Banja Luke i Sloboda iz Tuzle.

Mislimo da imamo šanse i ove godine, uz rad i trud kako uprave tako i igračica i trenera, napraviti dobar rezultat, možda čak i bolji nego protekle sezone - kazao je predsjednik SFK Libero Senad Hubjer.

Podsjetio je da pored seniorske ekipe, SFK Libero ima i kadetsku selekciju za koju je počeo upis novih članica mlađeg uzrasta.

- To su djevojčice uzrasta od 13 do 17 godina i vršimo upis u Školu fudbala za tu kadetsku selekciju. Pozivam sve zainteresovane djevojčice da nam se pridruže. Poznato je da u našoj Školi fudbala za djevojčice nema nikakve članarine, sve je besplatno - od opreme, prijevoza ishrane do odigravanja utakmica.

Sa djevojčicama također rade treneri sa UEFA licencama, dakle stručno edukovani od Fudbalskog saveza BiH, odnosno UEFA-e i FIFA-e – naglasio je predsjednik SFK Libero Goražde.

Prvo kolo senirske ženske Premijer lige BiH na rasporedu je 19 i 20. augusta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.