open-navfaktor-logo
search
Hrvatski reprezentativac
Senzacionalni preokret: Josip Brekalo trebao u Dinamo, ali na kraju ide u Hajduk!
Josip Brekalo (25), lijevo krilo Fiorentine i fudbalski reprezentativac Hrvatske, otpisan je u klubu iz Firence, te dolazi na posudbu u splitski Hajduk.
27.01.2024. u 12:56
get url
text

Fiorentina je Brekala kupila u prošlom zimskom prijelaznom roku od Wolfsburga za 1.7 miliona eura, ali trener Vicenzo Italiano već dugo ne računa na njega. Brekalo ima ugovor do 2026. te godišnju plaću od 1.7 miliona eura. Zato ga se Fiorentina barem privremeno želi riješiti. 

Činilo se da će joj to uspjeti s Brekalovim matičnim klubom Dinamom. Podsjetimo, Brekalo je u srijedu bio spreman za put u Zagreb i navodno je već bio u zračnoj luci.

Dinamo je do srijede prijepodne trebao poslati dokumentaciju, ali to nije učinio. U Maksimiru su se u to vrijeme bavili porazom od Lokomotive i eventualnom smjenom Sergeja Jakirovića, koja se na kraju nije dogodila.

Ialijani su na kraju odustali od čitavog posla i Brekalo je ostao u Firenci. Dinamo ga je želio posuditi do kraja sezone uz neto mjesečnu plaću od 110.000 eura te još 100.000 eura bruto bonusa za eventualno osvajanje titule, piše Index.hr.

Fiorentina je potom zatražila i naknadu za posudbu od 500.000 eura, što je Dinamu bilo previše. Dogovoreno je da će Dinamo platiti 100.000 eura posudbu, 100.000 eura ako Dinamo osvoji naslov prvaka i još 200.000 ako se plasira u skupinu Lige prvaka. Sve je trebalo biti riješeno, ali zbog turbulentnog perioda u Dinamu sve je otpalo.

Onda se u priču ekspresno vratio Hajduk. Splićani su, naime, kao što je isti izvor pisao prije mjesec dana, još tada pristupili Fiorentini i Brekalovom zastupniku sa željom da posude igrača. Brekalo je ipak odabrao Dinamo, ali nakon što su ga tamo izradili, okrenuo se Hajduku.

Brekalo bi se u Splitu trebao pojaviti sutra, na dan Jadranskog derbija protiv Rijeke. 

Hajduk tako dovodi još jedno veliko pojačanje u borbi za naslov i koristi nesposobnost najvećeg rivala da povremenog hrvatskog reprezentativca, koji je u Zagrebu htio oživjeti karijeru i vratiti se u kadar Zlatka Dalića za Evropsko prvenstvo, dovede u svoju ekipu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.