open-navfaktor-logo
search
Danas od 17 sati
Sarajevo domaćin UEFA Lige prvaka za fudbalerke: SFK 2000 u polufinalu protiv Osijeka
SFK 2000 Sarajevo domaćin je kvalifikacionog turnira Lige evropskih prvaka, koji će biti održan od 6. do 9. septembra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase".
06.09.2023. u 08:25
get url
text

Bordo djevojkama će se danas u polufinalu suprotstaviti Osijek (17 sati), dok drugi polufinalni par čine Vorskla i Flora. Pobjednici ovih mečeva igrat će finale 9. septembra.

- Presretna sam jer se Liga prvaka igra na Koševu. Igrali smo do sada u Zenici, ali zahvaljujući FSBiH dobili smo naš najveći i najbolji stadion i to je naša najveća želja bila ove godine. Na taj način ćemo najbolje promovisati ženski fudbal u gradu, dovesti navijače na tribine.

Osim što želimo da pobjeđujemo, želimo da podignemo fudbal na viši nivo. Jako puno smo radili prethodni mjesec. Doživjeli smo promjene, slatke promjene, jer su naše igračice otišle u velike evropske timove. Tu se radi o pet, šest igračica iz prvog tima, tu su došle neke druge igračice i kratko je bilo vrijeme da pričamo o savršenoj uigranoj ekipi. Ono što mene raduje je što su mnogo radile i te nove djevojke su se uklopile u ekipu - rekla je Samira Hurem, trener SFK 2000 Sarajevo.

O turniru je govorila i igračica Alisa Spahić.

- Atmosfera je odlična, sve je spremno unazad danima. Djevojke jedva čekaju utakmicu. Godinu radimo za ove momente u Ligi prvaka. Bez obzira na sve promjene, stručni štab se potrudio da prikaže sve što nas čeka i mi smo spremne i sa nestrpljenjem čekamo utakmicu - kazala je Spahić, dok je Minela Gačanica dodala:

- Želim da kažem da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu. Dat ću sve od sebe da nastavim svoj golgeterski niz, ali pred nama je utakmica u kojoj nije važno ko će postići gol, već samo da ostvarimo pobjedu.

Na konferenciji za medije uoči turnira bio je prisutan i Kenan Magoda, ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo. On je biranim riječima govorio o uspješnom kolektivu SFK 2000 Sarajevo, a klub je ministru uručio zahvalnicu s obzirom na značajnu podršku bh. prvakinjama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.