open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Rožman: Nema plakanja; Mulalić: Sarajevo je opasno, uvijek može dati gol
Fudbaleri Sarajeva i Igmana podijelili su bodove na Koševu u meču 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Konačan rezultat susreta glasio je 2:2.
09.03.2024. u 20:40
get url
text
FOTO: Ajdin Cocalić
Prve reakcije nakon meča dali su treneri oba tima.
Igman je pet minuta pred kraj vodio 2:0, međutim Bordo tim je sa brrza dva gola došao do boda.
- Da ti je neko prije utakmice ponudio remi prihvatio bi objeručke. Od muke sam se nasmijao. Da sve negdje saberemo i oduzmemo tako se odvijala situacija. Moramo utakmicu pametnije privesti kraj. To je sve danak, imamo dosta mladih igrača. Sarajevo je uvijek opasno, vidjeli ste pred kraj.
Čataković je imao situaciju za 3:2, oni uvijek mogu dati gol. Kad sve sabereš, mi se borimo za opstanak. Mi imamo 11, 12 igrača ispod 21. godine. Nije lagan teret borbe za opstanak - kazao je Edis Mulalić, trener Igmana za kamere Arene Sport.
Potom je pred kamere stao Simon Rožman, trener Sarajeva.
- Prvo poluvrijeme smo imali jako puno situacija, stativa i tri četiri situacije. Penal apsolutno nije postojao, na kraju dobar povratak. Malo sreće malo svega. Momci dobro rade. Na kraju smo imali dvije superprilike da dođemo do pobjede. 
Očito je da se trudimo, imali smo dobre situacije, imali smo posjed. Nema plakanja, za par dana imamo novu utakmicu - rekao je Rožman.
 
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.