open-navfaktor-logo
search
Dva derbija
Real za sat "pregazio" Gironu, Bayern progutao gorku pilulu kod Apotekara
Derbi. Utakmica sezone. Meč istine... Svi epiteti večeras su "pali u vodu" na Santiago Bernabeu stadionu, a Real je pokazao ko je Kralj u Španiji.
10.02.2024. u 20:32
get url
text

Real Madrid je u 24. kolu La Lige ugostio Gironu, prvog pratitelja u borbi za naslov i slavio ubjedljivu pobjedu - 4:0.

Gosti su pali praktično bez ispaljenog metka. Trijumf Kraljeva najavio je Vinicius Junior golom u 6. minuti. Do odlaska na odmor prednost je udvostručio Bellingham na asistenciju Vinicius, a Englez je na otvaranju drugog dijela (54. minuti) pogodio za 3:0.

Konačnih 4:0 postavio je Rodrygo nakon sat igre, uz još jednu asistenciju Viniciusu. U sudijskoj nadoknadi Joselu nije realizovao penal - pogodio stativu.

Real se ovim trijumfom učvrstio na liderskoj poziciji sa 61 bodom, a pet manje ima Girona., Barcelona je treća sa 50 bodova.

Derbi dvije prvoplasirane ekipe igran je i u Njemačkoj. Bayer je na Bay Areni ugostio ekipu Bayerna, a gosti su progutali gorku pilulu kod Apotekara. Domaći su slavili pobjedu rezultatom 3:0.

Stanišić je "načeo" Bavarce u 18. minuti, Grimaldo u 50. pogodio za 2:0, a konačana rezultat postavio je Frimpong u 95. minuti. Tim iz Leverkusena je ovim trijumfom otišao na pet bodova prednosti ispred Bayerna - 55:50, dok trećeplasirani Stuttgart ima 40 bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.