open-navfaktor-logo
search
Tuga u Engleskoj
Preminuo vlasnik Evertona
Bill Kenwright, predsjednik Evertona, preminuo je u 78. godini, potvrdio je engleski klub na svojoj zvaničnoj stranici.
24.10.2023. u 18:51
get url
text

- Fudbalski klub Everton je u žalosti nakon smrti predsjednika Billa Kenwrighta, koji je sinoć mirno preminuo u dobi od 78 godina, okružen svojom porodicom i voljenima.

Predsjednik Evertona s najdužim stažom (više od jednog vijeka), Bill Kenwright vodio je klub kroz razdoblje neviđenih promjena u engleskom fudbalu.

Doživotni Evertonac, postao je član uprave 23. oktobra 1989. godine, a onda je na Boxing Day 1999. njegov konzorcij True Blue Holdings preuzeo klub. U početku je bio potpredsjednik, a naslijedio je svog bliskog prijatelja Sir Philipa Cartera na mjestu predsjednika 2004.

U njegovih 19 sezona kao predsjednika, klub je osigurao 12 plasmana među osam najboljih, uključujući završetak među prva četiri 2005, utrku do finala FA kupa 2009. i evropske kvalifikacije u šest odvojenih navrata.

Klub je izgubio predsjednika, vođu, prijatelja i inspiraciju. Misli i molitve svih u Evertonu su s njegovom partnericom Jenny Seagrove, njegovom kćeri Lucy Kenwright, unucima i svima koji su ga poznavali i voljeli - navodi se u saopćenju Evertona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.