open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Poznati sastavi BiH i Sjeverne Irske, Prosinečki malo mijenjao
Zmajevi su večerašnjeg protivnika pobijedili u prvom kolu UEFA-inog novoformiranog takmičenja, a rezultat meča u Belfastu glasio je 2:1
15.10.2018. u 19:20
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20.45 sati na stadionu Grbavica igra treću utakmicu u Ligi nacija, a protivnik našim najboljim fudbalerima bit će selekcija Sjeverne Irske.

Zmajevi su večerašnjeg protivnika pobijedili u prvom kolu UEFA-inog novoformiranog takmičenja. Tada je rezultat u Belfastu glasio 2:1 u korist našeg tima, koji u tom meču i nije prikazao svoje najbolje izdanje.

Za razliku od prvog susreta sa Sjevernom Irskom, zdravstveni bilten naših reprezentativaca BiH povoljniji je po selektora BiH Roberta Prosinečkog.

Baš kao što je i najavljivao, popularni Žuti večeras je dao prednost Ognjenu Vranješu u odnosu na mladog Darka Todorovića, što je i jedina izmjena u timu u odnosu na utakmicu protiv Austrije u drugom kolu Lige nacija.

Prosinečki će na travnjak Grbavice večeras poslati sljedeći sastav:  Šehić, Čivić, Vranješ, Bešić, Višća, Duljević, Pjanić, Džeko, Šunjić, Zukanović, Sarić.

Michael O'Neill Zmajevima će suprotstaviti ovih 11 fudbalera: Peacock-Farrell, Lewis, J. Evans, Saville, S. Davis, Boyce, C. Evans, Dallas, Norwood, McNair, Cathcart.

Pobjedom večeras Zmajevi bi se dodatno učvrstili na liderskoj poziciji grupe B3 Lige nacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.