open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Poljaci hvale Zrinjski: U prvom meču su pokazali da su opasan tim, nedostajalo im je sreće
Fudbaleri Zrinjskog u četvrtak gostuju u Varšavi, gdje igraju duel četvrtog kola Konferencijske lige protiv Legije. 
07.11.2023. u 13:58
get url
text

Tim povodom na zvaničnoj stranici Legije posvetili su članak o prethodnom meču odigranom u Mostaru prije nepune dvije sedmice.

Tada je poljski tim slavio sa 2:1. 

- U prvoj utakmici protiv Zrinjskog Mostara, Legia je bila bolno učinkovita. Aspekt koji je očito izostao posljednjih sedmica bio je presudan za konačan trijumf u utakmici protiv bh. prvaka. Izabranici Koste Runjaića imali su dva udarca u okvir gola i postigli dva gola. 

Pobjeda u Mostaru omogućila je Legiji da napreduje do pozicije lidera grupe. Iskreno se nadamo da će Legia nakon utakmice u četvrtak zadržati prvu poziciju na tabeli i vjerovatno pobijediti Zrinjski.

Trener Kosta Runjaić prije utakmice u četvrtak će biti na slatkim mukama. Nijedan igrač iz Legije u posljednje vrijeme nije doživio povredu, a Bartosz Kapustka se vratio u igru ​​nakon duže pauze, koji je proteklog vikenda igrao u meču rezervista i postigao jedan od golova - pišu Poljaci, koji su se nakon toga pohvalili prvaka BiH.

- U prvom meču protiv Legije pokazali da mogu biti opasan tim, posebno na svom terenu. Zrinjski je od prve minute pokušavao igrati ofanzivno i nije se povlačio duboko na svoju polovicu. Dobar odnos naših rivala rezultirao je golom postignutim u 30. minutu. Nemanja Bilbija je iskoristio dobar centaršut sa desne strane terena i preciznim udarcem glavom poslao loptu u mrežu. 

U nastavku utakmice Mostarci nisu odustajali od ofanzivne igre. Bosanskohercegovački tim je imao ideju, iako joj je nedostajalo sreće. U drugom poluvremenu Zrinjski je dva puta pospremio loptu u mrežu, ali su u svakoj od ovih situacija igrači tima bili u ofsajdu. Na kraju je Legia trijumfovala u Bosni, a utakmica je završena rezultatom 2:1 - dodali su..

Iz redova poljskog tima dodali su i kako su za ovaj duel upitni nastupi Nemanje Bilblije i Slobodana Jakovljevića. Vjerovatno su aludirali na to što se Bilbija u posljednjem meču za vikend protiv Posušja nakon izvođenja penala žalio na povredu, te na "rovitost" Jakovljevića.

Da li će ovaj dvojac biti spremni za duel koji se igra u četvrtak od 18:45 sati, ostaje da vidimo.

 

 

Standings provided by Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.