open-navfaktor-logo
search
"Gužva" u šesnaestercu
Pogledajte ko iz svečane lože Bilinog polja bodri Zmajeve protiv Lihtenštajna
Prije nešto više od 24 sata na stadionu Grbavica mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Slovenije sa 1:2 na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
08.09.2023. u 20:58
get url
text

{$galerijaFotografija}

U svečanoj loži Željinog stadiona nije bilo mnogo ljudi iz vrha bh. fudbala. Mogli su se nabrojati na prste jedne ruke...

Ali, večeras je situacija drugačija. Na Bilino polje je stigao gotovo kompletan Izvršni odbor FSBiH. Od predsjednika Vice Zeljkovića, preko potpredsjednika Ivana Beusa i Irfana Durića, do članova Muhidina Raščića, Midheta Sarajčića, Milorada Laleta... Većina onih koji noć prije nisu bili na Grbavici.

Uz prvoj čovjeka bh. fudbala je i njegova sjenka - savjetnik Marko Miličić, a pored njih i Zvjezdan Misimović, direktor reprezentacije, te v. d. generalni sekretar Adnan Džemidžić. 

Nije moglo proći bez političara, pa su mjesto na tribinama zauzeli premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović, Kenan Magoda...

U Zenici su i porodice fudbalera, a posebno se ističe pratnja kapitena Edina Džeke, koja je bila najbrojnija, a u kojoj su osim male raje bili i roditelji Belma i Midhat, te sestra Merima. Zanimljivo, sa njima nije bila Edinova supruga Amra.

I ostatak tribina je dobrano popunjen. Na Bilinom polju je trenutno oko šest hiljada navijača.

{$galerijaFotografija}

 

0J4A1019.JPG
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.