open-navfaktor-logo
search
Trener Bordo tima
Obuća pred debi na klupi Sarajeva: Moramo ići na pobjedu u svakoj utakmici
Novi trener FK Sarajevo Emir Obuća najavio je gostovanje Bordo tima u Posušju.
22.10.2022. u 12:01
get url
text

Nakon što je Feđa Dudić podnio ostavku poslije šokantnog ispadanja od Čelika u šesnaestini finala Kupa BiH, iz kluba su odlučili da ekipu preuzme upravo Obuća, koji je bio pomoćni trener u stručnom štabu.

Obuća je kao igrač ostavio veliki trag u Bordo dresu i sigurno se radi o jednom od najvažnijih fudbalera u novijoj historiji Bordo tima. U dresu Sarajeva ukupno je odigrao 205 utakmica i postigao 89 golova što ga čini četvrtim najboljim strijelcem Sarajeva svih vremena.

Istakao je da nije bilo razmišljanja da li će preuzeti funkciju.

- Sigurno je da je splet okolnosti poslije ispadanja iz Kupa donio da je možda najbolje rješenje da preuzmem funkciju šefa stručnog štaba. Bez ikakvog razmišljanja prihvatio sam poziciju. Najbolje poznajem ekipu i radio sam s njima četiri mjeseca. Poznajem igrače i znam kakvi su profesionalci. Da nisu oni tu, ja to ne bi prhvatio - kazao je Obuća, pa prokomentarisao naredni meč koji njegovi izabranici igraju u gostima protiv Posušja.

- Sigurno je da nas čeka teška utakmica. Posušje posjeduje kvalitet i individualno i kolketivno, gledali smo ih. Mi smo Sarajevo, moramo ići na pobjedu u svakoj utakmici. Imamo problema i svjesni smo toga. Moramo što prije izaći iz krize i ja se nadam da ćemo to odmah uspjeti - kazao je Obuća.

Utakmica Posušje - Sarajevo na programu je sutra u 14:30.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.