open-navfaktor-logo
search
U BiH sve moguće
Nije Žikina, ali je dinastija: Raščiću zamjena igrač RB Salzburga
Pionirska reprezentacija Bosne i Hercegovine krajem augusta ove godine dobila je novog selektora.
12.11.2022. u 20:55
get url
text

Igora Jankovića naslijedio je Čedomir Ćulum, koji se u Comet sistemu vodi kao pomoćni trener banjalučkog Borca (i na stranici FK Borac piše da je Ćulum pomoćni trener kluba).

Ćulum je do sada vodio pet utakmica i ostvario samo jednu pobjedu, uz tri poraza i jedan remi. Savladali smo Andoru (2:0), remizirali sa Poljskom (1:1, ali su poraženi na penale), a izgubili od Mađarske (0:2), te dva puta od Slovenije (0:1, 1:3).

A upravo su utakmice protiv Slovenaca, na čijoj klubi sjedi njihov bivši A reprezentativac Muamer Vugdalić, mogle ponuditi odgovor na loš rad i loše rezultate naših pionira.

Ako pogledamo sastav naših pionira u drugom novembarskom porazu od Slovenaca (1:3), u oko upada jedan podatak. Mjesto u startnoj postavi zauzeo je Ajdin Raščić, koji je igrao prvo poluvrijeme, a zamijenio ga je Said Nišić, član Red Bull Salzburga. I upravo je rezervista austrijskog tima postigao jedini gol za BiH u dvomeču sa Slovencima.

VEZANI TEKST - Otac Muhidin predsjednik, sin Admir selektor, hoće li se pojaviti i treći Raščić?

A ko je Ajdin Raščić? Identično i "nadaleko poznato" prezime nosi Muhidin Raščić, član Izvršnog odbora FSBiH. Raščić je i Admir. Koji obavlja funkciju pomoćnog trenera u mladoj (U-21) reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Nije Žikina, ali je dinastija... Potvrđuje to još jedan Raščić u bh. fudbalu. Dugogodišnji član Skupštine Fudbalskog saveza BiH bio je Almir, Admirov brat i sin Muhidina Raščića. Muhidin, Admir i Almir "drže sve" pod kontrolom, a najstariji Raščić ima i snahu, a Admir suprugu...

O tome ćemo drugom prilikom, vratimo se još malo na priču o najmlađem Raščiću iz ove priče.

Kako piše u Comet sistemu, Ajdinov otac se zove Admir Raščić.

I još nešto. Najmlađi Raščić je jedini pionirski reprezentativac BiH koji nema klub, nego je poziv dobio kao član Škole fudbala Pro. Pogađate, "alfa i omega" spomenute ŠF je Admir Raščić.

A onda se pitate zašto nam propada reprezentativni fudbal, a igrači koje i možemo dovesti iz inostranih klubova prihvataju pozive drugih reprezentacija.

Možda je i "dinastija Raščić" jedan od odgovora na to pitanje...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.