open-navfaktor-logo
search
Pobjeda - porazom
Najave iz Turske: Fenerbahče skovao "paklen plan" za nedjeljni derbi protiv Galatasaraya?
AUTOR: Faktor/Fanatik
05.04.2024. u 11:39
get url
text
Ništa od duela Džeke i Icardija?
Ništa od duela Džeke i Icardija?
Fudbaleri Galatasaraya i Fenerbahčea u nedjelju, 7. aprila, na stadionu "11. april" igrat će utakmicu Superkupa Turske za sezonu 2022/2023.
Međutim, prema najavama iz Turske, ekipa Fenera neće u najjačem sastavu nastupiti u Sanliurfi. Kako piše Fanatik, klub čiji dres nose naši reprezentativci Edin Džeko i Rade Krunić ima plan kako da "pobijedi porazom".
Fener je tražio da se utakmica prolongira i da meč sude arbitri iz neke druge zemlje. Međutim, kako nisu dobili odgovor iz Fudbalskog saveza Turske, navodno su odlučili na presedan nezapamćen u svijetu fudbala.
Fanatik navodi kako Fener ima plan da na teren izađe sa devet juniora, te da samo njih prijave u zvanični zapisnik (minimalan broj igrač koji se može prijaviti za meč). Kasnije bi se trojica povrijedila, a kada bi na terenu ostalo samo šest igrača (minimalan broj igrača na terenu) meč bi bio prekinut. U tom slučaju utakmica bi bila registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Galate.
- Fenerbahče donio odluku: Devet igrača na terenu u Superkupu! Pobijediti porazom - naslov je na Fanatiku.
Iz Fenera još nema zvaničnih informacija o tome da će nastupiti sa juniorima, a na web stranici se može pročitati da kao narednu utakmicu najavljuju meč protiv Olympiacosa u Konferencijskoj ligi, koji je na rasporedu u četvrtak, 11. aprila.
- Počeli smo pripreme za utakmicu protiv Olympiacosa - objavio je Fener.
Rukovodstva FS Turske te klubova Fenerbahčea i Galatasaraya zvanično su saopćili 29. decembra 2023. da je meč Superkupa Turske, koji je trebao biti igran u saudijskom Rijadu, odložen zbog organizacijskih problema.
Naime, tada je izbio skandal, jer su igrači oba tima na zagrijavanje željeli izaći u majicama sa likom Mustafe Kemala Ataturka, ali su domaćini to odbili poručivši kako smatraju da su to poruke "političke prirode". Na kraju je meč odgođen.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.