open-navfaktor-logo
search
Zagonetna poruka
Luka Modrić donio odluku ostaje li u reprezentaciji Hrvatske, ali...
Kapiten hrvatske fudbalske reprezentacije Luka Modrić odbio je u nedjelju navečer reći hoće li nastaviti igrati za Vatrene čiji dres nosi od 2006. godine.
19.06.2023. u 10:31
get url
text

- Imam jasnu odluku, ali je neću saopćiti danas - rekao je Modrić izlazeći sa stadiona u Rotterdamu.

Hrvatska je izgubila od Španije u finalu Lige nacija na penale, nakon što u 120 minuta nije bilo golova.

Pred oko 35.000 svojih navijača Hrvatska je bila nadomak osvajanju svog prvog trofeja. No, porazom od 4:5 u penal drami opet je ostala bez zlatne medalje, kao i na Svjetskom prvenstvu 2018. Prije šest mjeseci osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Hrvatski navijači su uprkos porazu pljeskom i skandiranjem ispratili reprezentativce s Feyenoordova stadiona.

Modrić, vezni igrač Real Madrida, zabio je gol iz jedanaesterca, te je i dalje važan reprezentaciji koju iduće ljeto čeka Evropsko prvenstvo ako ga izbori kroz kvalifikacije.

- Što se tiče Luke, on će sam donijeti odluku, to je najpoštenije - rekao je selektor Dalić na konferenciji za medije:

- Treba mu dati vremena da se odmori da se sve slegne. U ovom trenutku nije lako donositi odluke. Volio bih da ostane, svi bi voljeli da ostane.

Novinari španske Marce nagađaju da "desetka" više neće igrati za Hrvatsku nego samo za Real Madrid.

- Njegovo lice nakon utakmice i to što čuva trenutak za priopćiti odluku, upućuje da je u Rotterdamu možda zaključio igranje za reprezentaciju Hrvatske nakon 17 godina - piše Marca.

Španski selektor Luis de la Fuente, upitan na konferenciji za medije o Modriću, odgovorio je da on lično obožava tog hrvatskog igrača i da bi volio da on općenito nastavi igrati što duže.

Modrić je za Hrvatsku odigrao 166 utakmica i postigao 24 pogotka. Trofej s Hrvatskom je jedino što mu nedostaje u karijeri.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.