navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Megalopolis stiže na Cannes

Reditelj "Kuma" ima novi film na kojem je radio od 1983. godine

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 02.05.2024. u 21:36
get url
text
FOTO: Instagram/Deadline
Objavljena je prva fotografija sa seta "Megalopolisa", novog filma Francisa Forda Coppole, koji će imati premijeru na Filmskom festivalu u Cannesu. "Megalopolis" je naučnofantastična drama koju je režirao, napisao i producirao Francis Ford Coppola, poznat kao reditelj kultnog filma "Kum".
Radnja filma smještena je u metropolu nalik New Yorku, koja je počela propadati nakon teške nesreće. Arhitekta i idealista Cesar Catilina, kojeg glumi Adam Driver, želi uništenu metropolu pretvoriti u održivi grad, no na putu mu stoji korumpirani gradonačelnik Frank Ciceru, kojeg je utjelovio Giancarlo Esposito. Nathalie Emmanuel utjelovila je Cicerovu kćer, Juliju, koja se zaljubi u Cesara.
Prva fotografija sa seta prikazuje Cesara koji zamišlja kako će grad izgledati nakon obnove, dok pored njega stoji Julia.
U filmu ćemo moći vidjeti Aubrey Plazu, Shiu LaBeoufa, Jona Voighta, Jasona Schwartzmana i Taliju Shire.
Kako piše "The Hollywood Reporter", Coppola je počeo raditi na "Megalopolisu" još 1983. godine. Kako bi zadržao kreativnu kontrolu nad projektom koji je koštao 120 miliona dolara, Coppola je prodao veliki dio svoje vinarije u Sjevernoj Kaliforniji.
U intervjuu za "Vanity Fair" reditelj je objasnio da na projektu nije radio kontinuirano, već je s vremena na vrijeme u scenarij ubacivao nove ideje, sve dok nije odlučio da želi snimiti film koji nalikuje rimskom epu smještenom u modernom SAD-u.
"Megalopolis" će imati premijeru u Cannesu 17.  maja. Još uvijek nije poznato kada dolazi u kina.
POVEZANO