open-navfaktor-logo
search
Proslavljeni napadač
Legendarni Henry: Borio sam se s depresijom
Jedan od najboljih francuskih fudbalera u historiji Thierry Henry otkrio je da se u prošlosti borio s depresijom.
09.01.2024. u 19:18
get url
text

- Tokom karijere, od rođenja, imao sam problem s depresijom. Jesam li toga bio svjestan? Nisam. Jesam li nešto napravio? Ne. Ali prilagodio sam se na svoj način - rekao je Henry u britanskom podcastu The Diary Of A CEO.

Francuz je dodao da mu je najteže bilo u izolaciji tokom pandemije koronavirusa, kada je bio u kanadskom Montrealu.

- Bio sam zatvoren, nisam viđao svoju djecu. Ta je godina bila vrlo izazovna. Cijelo vrijeme sam plakao. Ne znam zašto, ali možda sam ispustio nešto što je dugo bilo u meni. Borio sam se s depresijom - dodao je fenomenalni napadač koji je 2012. godine okončao blistavu karijeru.

Henry je za Francusku odigrao 123 utakmice i postigao 51 gol. S Trikolorima je 1998. bio svjetski, a 2000. godine evropski prvak. Osvajao je trofeje u Barceloni s kojom se na krov Evrope popeo 2009., Monacu, New York Red Bullsima i naravno u londonskom Arsenalu, gdje je i postao zvijezda evropskog fudbala. Za Topnike je u osam godina odigrao 377 utakmica i postigao 228 pogodaka.

On je sada selektor U21 reprezentacije Francuske s kojom je nadavno gostovao na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Trenerskim poslom se počeo baviti 2016. godine kao asistent na klupi belgijskog nacionalnog tima, a vodio je još Monaco i Montreal Impact.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.