open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Legenda Sarajeva pomagat će Hadžibegiću na klupi Crne Gore
Hadžibegić je doputovao u Podgoricu, tokom vikenda će gledati neku od utakmica 1. kola Telekom 1. CFL
03.08.2019. u 13:20
get url
text

Mehmed Janjoš, nekadašnji, proslavljeni fudbaler Sarajeva kasnije i trener tima sa Koševa, bit će prvi asistent novom selektoru Faruku Hadžibegiću na klupi reprezentacije Crne Gore.

Hadžibegižć i Janjoš su dugogodišnji saradnici i prijatelji - zajedno su igrali u Sarajevu, sarađivali su i na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine 1999. godine, a kasnije i vodeći turske klubove Denizlispor, Gaciantepspor i Dijabakirspor, pišu Vijesti.me.

Hadžibegić je na selektorskoj promociji 26. jula kazao da će mu u radu pomagati treneri koji su već radili u stručnom štabu crnogorske reprezentacije, seniorske ili mlade - Miodrag Džudović, Božidar Vuksanović i Nenad Stanković.

Kazao je i da će on dovesti još jednog pomoćnika, a sada je izvjesno da će to biti legenda Sarajeva, koja je u tri navrata vodila Bordo tim.

Hadžibegić je doputovao u Podgoricu, tokom vikenda će gledati neku od utakmica 1. kola Telekom 1. CFL i tako zvanično prionuti na posao.

Prva utakmica čeka ga 5. septembra - prijateljska pod Goricom protiv Mađarske, a samo pet dana kasnije u glavni grad Crne Gore dolazi Češka, u sklopu kvalifikacija za Euro 2020.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.