open-navfaktor-logo
search
ŠOK
Kraljevi na koljenima: Levante u Madridu vodi 2:0 protiv Reala!
Prvaka Evrope je četiri utakmice zaredom bez pobjede, od toga je izgubio tri i ima velikih problema s neefikasnošću
20.10.2018. u 14:03
get url
text

Fudbaleri Real Madrida u velikoj su krizu. Potrvđuje to i današnji meč protiv Levantea.

Kraljevi od 13 sati na Santiago Bernabeuu igraju deveto kolo La Lige, a nakon prvog poluvreman domaći gube 0:2!

Prvaka Evrope je četiri utakmice zaredom bez pobjede, od toga je izgubio tri i ima velikih problema s neefikasnošću. Čini se to stvari neće popraviti ni protiv Levantea...

Gosti su poveli već u 7. minuti, a strijelac za 0:1 bio je Jose Luis Morales! Golu je kumovala katastrofalna greška Varanea, kojem se Morales prikrao s leđa, oduzeo loptu, zaobišao Courtoisa i pogodio na prazan gol.

Šest minuta kasnije novi šok za Real. Za 0:2 pogodio je Roger Marti sa bijele tačke. Sudija Fernandez prvo je dosudio slobodan udarac na samom rubu kaznenog prostora gdje je Varane rukom zaustavio Martijevu loptu, a zatim je nakon konsultacija s VAR-om ipak pokazao na bijelu tačku, jer je utvrđeno da je ruka Realovog defanzivca bila unutar kaznenog prostora.

VAR ni u 17. minuti nije bio na strani Reala, jer je poništio gol domaćih. Na ubačaj iz kornera Ramos glavom šalje loptu u prečku, odakle pada pred gol-liniju, a Asensio pogađa mrežu Levantea. Ipak, videotehnoliga je potvrdila da je španski reprezentativac u trenutku kada je Ramos šutirao, bio u ofsajdu!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.