open-navfaktor-logo
search
Klauzula
Koliko bi Dinamo morao isplatiti Jakiroviću u slučaju otkaza?
Sergeju Jakiroviću, treneru Dinama, opasno se trese stolica u klubu sa Maksimira. U slučaju otkaza, čelnici Modrih bi bosanskohercegovačkom stručnjaku morali isplatiti otprilike 300 hiljada eura otpremnine.
12.02.2024. u 16:43
get url
text

Dinamo bi morao isplatiti otpremninu i ostatku Jakirovićevog stručnog štaba, pa bi ukupno to koštalo oko pola miliona eura.

Za od Ante Čačića i Igora Bišćana, Jakirović nema klauzulu o isplati dvanaest mjesečnih plaća u slučaju otkaza, već "samo" šest.

To je razlog zbog čega je iznos otpremnine nešto "manji".

Jakirović je u augustu prošle godine stigao u Dinamo iz Rijeke, a navijači su se nadali da će ekipa igrati bolje nego kod njegovog prethodnika Bišćana.

VEZANI TEKST - Hoće li preživjeti" još jedan kiks Dinama: Navijači izviždali Sergeja Jakirovića i gađali ga pivom

Međutim, Dinamo igra očajno. U prvenstvu je iza Rijeke i Hajduka, a Jakirović je ispao u Konferencijsku ligu i tamo jedva prošao grupu.

U ovoj godini Dinamo je doživio debakl protiv Lokomotive (0:3), pobijedio Goricu (2:0) i onda remizirao 2:2 opet s Lokomotivom. Navijači su nakon posljednje utakmice izviždali Jakirovića.

Ako gledamo sve trenere Dinama u posljednjih skoro 11 godina (otkako je počela HNL Liga 10) koji su vodili 17 ili više utakmica na klupi (Igor Bišćan ih je imao tačno 17), Jakirović ima najgori prosjek osvojenih bodova na klupi Plavih, piše Index.hr.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.