open-navfaktor-logo
search
Bivši trener
Kako je Massimiliano Allegri razljutio čelnike Juventusa
Italijan uživa u odmoru i redom obija sve ponude koje stižu na njegovu adresu
20.12.2019. u 09:04
get url
text

Massimiliano Allegri, bivši trener Juventusa, uživa u odmoru, a to se nimalo neće svidjeti čelnicima Stare dame.

Italijan je prije starta ove sezone napustio klupu najtrofejnijeg kluba Serie A, na kojoj je u proteklih pet sezona osvojio 11 trofeja. No, neosvajanje Lige prvaka, iako je u Torino stigao Cristiano Ronaldo, nisu mu oprostili, pa je postao bivši, a naslijedio ga je Maurizio Sarri.

I dok se Stara dama muči pod palicom novog trenera, Allegri uživa u odmoru i redom obija sve ponude koje stižu na njegovu adresu.

- Nisam uzeo cijelu godinu, već samo mali odmor. U fudbalu sam već 34 godine. Kao igrač 18 i kao trener 16. Sretan sam i uživam u odmoru jer imam priliku razmišljati, razgovarati s ljudima, raditi stvari iz privatnog života. Volim otići u pozorište, na neke izložbe, čitati knjige - kazao je Allegri za ESPN, aludirajući da će se trenerskom poslu vratiti tek narednog ljeta.

Kako javljaju italijanski mediji, ova vijest nije pretjerano dobra za Juventus jer će mu morati isplatiti ugovor koji imaju s njim upravo do idućeg ljeta. Allegrijeva godišnja plaća u Juventusu bila je 15 miliona KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.