open-navfaktor-logo
search
Smiruje strasti
Jedan od osnivača Hordi zla poslao apel navijačima Sarajeva i Želje: Morate sjesti i dogovoriti se, u protivnom...
Ime Amira Puzića Džineta dobro je poznato u navijačkim krugovima širom bivše Jugoslavije.
07.03.2024. u 12:32
get url
text

Džine je jedan od osnivača Hordi zla i njihov nekadašnji vođa, koga, kao i sve normalne navijače, zabrinjava sve napetija situacija na sarajevskim ulicama između navijača Sarajeva i Željezničara.

Sve češći sukobi između Hordi zla i Manijaka tokom kojih se ne bira ni mjesto ni vrijeme, a nažalost ni oružje, ozbiljno narušavaju situaciju u gradu i odnosi dvije grupe, možemo to slobodno reći, teško da su ikada bili gori.

Već sada se sa sigurnošću može reći da, ukoliko se ovako nastavi, sve bi moglo završiti sa katastrofalnim posljedicama, a toga je svjestan i sam Džine, piše Sport1.

Zbog toga je poslao apel vodstvu i jedne i druge grupe da sjednu i dogovore pravila ponašanja kako bi se izbjeglo ono najgore.

- Horde zla i Manijaci moraju sjesti i pod hitno dogovoriti pravila ponašanja. U protivnom past će mrtva glava, a onda je kasno. Niko to ne želi jer to može biti vaš brat ili vaš jaran, poručio je Džine, piše Sport1.

Sarajevska policija zabranila je Hordama zla dolazak na zadnji derbi odigran u nedjelju na Grbavici jer su navijači Sarajeva tokom dana krenuli u obračun sa Manijacima, ali su se prije toga sukobili sa policijom. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.