open-navfaktor-logo
search
Sloga polufinalist Kupa BiH
Jagodić presretan: Nećemo stati na ovome
Jagodić je naglasio da u taboru Sloge jedva čekaju reprezentativnu pauzu
Faktor
12.03.2024. u 17:45
get url
text
Vlado Jagodić
Vlado Jagodić
Fudbaleri Sloge Doboj prvi su polufinalisti Kupa Bosne i Hercegovine. Sloga je među četiri najbolja tima u Kupu BiH stigla preko Posušja koje je u dvomeču porazila rezultatom 4:3. Posušje je na Mokrom docu slavilo sa 3:2, dok je Sloga danas u Modriči trijumfovala 2:0.
-  Čestitke Slogi na apsolutno zasluženoj pobjedi, mi nismo bili pravi bez obzira na šanse koje smo imali - rekao je trener Posušja Denis Ćorić istaknuvši da mu je žao što je njegov tim danas primio naivne golove.
Trener Sloge Vlado Jagodić presretan je zbog rezultata naglasivši da je ovo velikih uspjeh za Dobojlije.
- Očekivano je bilo da će biti teška utakmica. Posušje je izuzetno dobra ekipa. Kolega Ćorić radi pravi posao i znalo se da možemo imati veliki problem ako malo budemo dekoncentrisani.  Prezadovoljan sam taktičkim pristupom u prvom poluvremenu. Čekali smo svoju priliku. Nije ih bilo mnogo. Uspjeli smo eurogolom Varge, kao što smo primili eurogol u Posušju. Tražili smo prostor između stopera preko Redžića ili Veselinovića iz drugog plana. Uspjeli smo - počeo je Jagodić.
- Kod 2:0 realno je bilo da drugo poluvrijeme očekujem da će protivnik uraditi ono što je uradio, a to je da promijeni sistem igre. Mi smo pokušali u prvih 25 minuta drugog poluvremena da isto djelujemo, da možda damo i treći gol. Nismo uspjeli. Onda smo se pomalo i prilagodili.  Rival je pogodio dvije prečke, svaka im čast na tome. Oni su ekipa koja svakome može napraviti problem - dodao je.
Jagodić je naglasio da u taboru Sloge jedva čekaju reprezentativnu pauzu.
- Velike čestitke mojim igračima. Stigli smo iz Hercegovine prije dva dana. Smogli smo snage da odradimo i ovu utakmicu. Ovo je veliko za klub. Presretan sam danas. Ponovili smo historijski uspjeh Sloge iz 2015. Polufinale Kupa BiH, trenutno na četvrtoj poziciji. To je veliki uspjeh. Mi nećemo stati na ovome. Već od prekosutra se okrećemo narednom protivniku. Jedva čekam reprezentativnu pauzu. Morat ćemo prije svega dobro da se odmorimo, ali o tome ćemo pričati kad odigramo sljedeću utakmicu. Svaka sljedeća je najbitnija. Igramo ponovo na domaćem terenu, mnogo bi nam značilo da na pauzu odemo sa pozitivnim rezultatom - zaključio je trener Sloge.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.