open-navfaktor-logo
search
Trener Sloge
Jagodić nakon pobjede poručio da je Zvijezda 09 ravnopravna sa Sarajevom i Željezničarom
Vlado Jagodić, trener Sloge, čestitao je svojim igračima na pobjedi nad Zvijezdom 09 (1:0), nakon koje su Dobojlije zadržali maksimalan učinak na svom terenu.
26.11.2023. u 18:23
get url
text

- Očekivano teška utakmica. Ja sam čitavu sedmicu upozoravao da je ovo jedna od utakmica koja nam može pomalo zagorčati život. U svakom slučaju Zvijezda 09 ima kvalitet koji sam naglašavao, a to je da vrijedi više od ovoga posljednjeg mjesta. Naša želja i borba se na kraju isplatila. 

Neprepoznatljivo za mene je da je ekipa bila prilično nervozna u prednjem dijelu tima, ne mogu to reći za odbranu. Napadači i vezni red su bili više nervozni, nego skoncentrisani. Sveli smo se na jedan gol pred sami kraj utakmice, to nas je nagradilo za silnu želju. Nije mala stvar sedam pobjeda u sedam utakmica na domaćem terenu, rekao je Vlado Jagodić, pa dodao:

- Dobra je ovo opomena za nas da su sve ekipe u ravnopravnom položaju i da nema razdvajanja da li je Sarajevo, Željezničar ili Zvijezda 09. Svi mi koji smo dugo u fudbalu znamo ko su ovi igrači koji igraju u Zvijezdi i ja im želim, jeste teška situacija, sve najbolje. Imaju kvalitet sigurno. Oni su pogriješili u nekom startu, ali to je sada neka njihova stvar, ne želim detaljisaati.

Čestitke igračima, hvala malobrojnoj publcii koja je po ovom hladnom i vjetrovitom vremenu došla da nas podrži. Mi već od sutra moramo razmišljati o narednoj utakmici. Dolazi nam Borac, pa Posušje. Lijepa situacija, ali jednostavno ovo moram ja sada u toku sedam sljedećih dana naći rješenje da nam ne rastu ambicije iskreno - rekao je Jagodić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.