open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Italijanski prvaci za polufinale, sudbina se poigrala sa Realom i Chelseajem
Prve utakmice čertvrtfinala Lige evropskih prvaka ponudile su mnogo uzbuđenja. Manchester City je u derbiju večeri na Etihadu deklasirao Bayern sa 3:0, dok je gostujuću pobjedu ostvario Inter kod Benfice.
12.04.2023. u 08:26
get url
text

No za ljubitelje fudbala nema vremena za predah. I večeras, gledajući po imenima rivala, očekuju nas dva spektakularna duela.

Italija će imati minimalno jednog polufinalistu jer će u četrvtfinalu međusobno igrati aktuelni prvak Milan i budući prvak Napoli. Nedavno je klub sa San Sira očitao lekciju Napolitancima u prvenstvu ostvarivši gostujuću pobjedu sa ubjedljivih 4:0.

No sigurno je da će večeras u Milanu situacija biti drugačija. Ulog je veliki, a Napoli će željeti dokazati da nije slučajno neprikosnoven u Serie A.

Najbolji strijelac prvenstva Victor Osimhen zbog povrede mišića propustit će prvi susret protiv Milana, što će biti veliki udarac za Napoli.

Za domaće se očekuje da od prve minute zaigra naš reprezentativac Rade Krunić.

U drugom četvrtfinalu snage će odmjeriti Real Madrid i Chelsea. Zanimljivo, sudbina se poigrala sa ova dva kluba jer su na današnji dan prije godinu isti rivali odmjerili snage također na Santiago Bernabeu stadionu u revanšu četvrtfinala.

Plavci su u Madridu slavili sa 3:1 (identičnim rezultatom izgubili u Londonu), a nakon produžetaka slavili su Kraljevi, a odlučujući gol postigao je Karim Benzema u 96. minuti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.