open-navfaktor-logo
search
Tenzije u Torinu
Italijanski mediji tvrde: Pjanić zbog svađe sa Sarrijem "izbačen" iz prvog tima Juventusa?
Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, izbačen je iz ekipe Juventusa nakon svađe sa trenerom Maurizijom Sarrijem, tvrde italijanski mediji.
21.06.2020. u 13:35
get url
text

Kako piše Football-Italia, pozivajući se na izvore La Stampa, sukob se dogodio na treningu Stare dame i reprezentativac BiH neće biti starter u sutrašnjem meču protiv Bologne.

Isti izvor navodi da nesuglasice traju već duže vrijeme i da je Pjanić trebao ispasti iz ekipe pred finale Kupa Italije protiv Napolija (Juventus poražen nakon penala), ali je ostao u ekipi zbog povrede Samija Khedire.

Sada se situacija dodatno pogoršala i Pjanić, koji se povezivao s prelaskom u Barcelonu u zamjenu za Arthura Mela, vjerovatno neće biti u ekipi protiv Bologne sutra navečer.

Sarri je pod sve većim pritiskom da osvoji prvenstvo Italije i Ligu prvaka nakon što je izgubio i finale Superkupa i Kupa Italije.

Cristiano Ronaldo također je frustriran situacijom, nezadovoljan što mora igrati kao centralni napadač kao zamjena za povrijeđenog Gonzala Higuaina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.