open-navfaktor-logo
search
Računa na 21 igrača
Igor Janković pozvao Zmajiće za Sloveniju, na spisku trojica igrača Prve lige FBiH
Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine naredni meč u kvalifikacijama za EURO 2025 odigrat će u gostima protiv selekcije Slovenije.
07.03.2024. u 14:18
get url
text

Utakmica je na programu 22. marta u 18 sati na stadionu Fazanerija u Murskoj Soboti.

Selektor Igor Janković pozive je uputio za 21 igrača, a pohvalno je da se selektor oslonio na veliki broj igrače iz domaćeg prvenstva. Također, pokazao je hrabrost i pozive uputio fudbalerima iz Prve lige Federacije BiH (pozvao trojicu - Harun Hadžibeganović, Nermin Mujkić iz Slobode i Nikola Milićević iz Stupčanice), što je bila rijetkost u prošlosti kada su njegovi prethodnici u pitanju.

Za razliku od prethodnih spiskova pozive nisu dobili Harun Karić i Tarik Ramić, veznjaci Željezničara i Zrinjskog, kao ni Filip Čuić, napadač Hajduka, koji su ranije bili standardni kod Jankovića.  

Pozive su dobili: Muhamed Šahinović (RKS Rakow), Nikola Milićević (Stupčanica), Tarik Muharemović (Juventus), Nermin Mujkić (Sloboda), Savo Šušić (Borac), Mladen Cvjetinović (Ingolstadt), Filip Račić (GOŠK), Harun Hadžibeganović (Sloboda), Filip Ilić (Nuremberg), Nail Omerović (Osijek), Milorad Stajić (Radnički Niš), Matej Šakota (Slaven Belupo), Madžid Šošić (Radomlje), Eldar Mehmedović (Sarajevo), Petar Sučić (Dinamo Zagreb), David Vuković (Borac), Luka Božičković (Sloga Doboj), Vinko Rozić (Posušje), Enver Kulašin (Borac), Admir Bristrić (Olimpija), Aleksej Golijanin (BFC Daugavpils) i Franko Sabljić (Zrinjski).

- Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Slovenija je u kvalifikacijama pokazala da ima talentovanu selekciju. Imaju deset igrača u inostranim klubovima što također na neki način govori o njihovom kvalitetu. Međutim, možemo reći da su nam ostali dužni, jer su nas pobijedili na Grbavici.

Smatram da tad nismo zaslužili poraz jer smo igrali veoma dobro. Očekujem da odigramo što kvalitetnije jer bi nas pobjeda vratila u život i ostali bismo u igri da se kvalifikujemo na veliko takmičenje - kazao je Marinović, dodavši:

- Malo smo osvježili spisak, jer je nekoliko igrača promijenilo klubove i nisu bili standardni u posljednje vrijeme. Ujvereni smo da igrači koji su dobili poziv mogu odgovoriti zadatku i donijeti nam željeni rezultat. Činjenica da je Ivan Bašić prekomandovan u A tim nam otežava stvari, ali najbitnije je da mladi reprezentativci prelaze u seniorsku selekciju. Siguran sam da će još igrača krenuti tim putem i u budućnosti nastupati za A reprezentaciju naše zemlje.

Zmajići će se okupiti 17. marta u Trening centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.