open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Hrabra Mladost nije izdržala sa dva igrača manje, Željo slavio na Grbavici
Bjelica je u finišu prvog poluvremena gostima isključio dvojicu fudbalera 
05.05.2019. u 21:53
get url
text

Fudbaleri Željezničara, uz dosta muke, savladali su Mladost sa 3:1 u posljednjem meču 30. kola BHT Premijer lige BiH. 

Gosti iz Doboja kod Kaknja hrabro su pali na Grbavici, jer su više od 50 minuta imali dvojicu igrača manje na terenu. 

Već na otvaranju utakmice domaći su tražili penal, jer su smatrali da je jedan igrač Mladosti igrao rukom nakon centaršuta Sadikovića. Ipak, sudija Vladimir Bjelica pokazao je da se igra nastavi.

Plavi su imali blagu inicijativu, ali su gosti prvi došli u vodstvo. Igrala se 26. minuta kada je korner sjajno izveo korner, a Guzina glavom pogodio za 0:1.

Desetak minuta kasnije uslijedili su prvi problemi za goste. Sudija Vladimir Bjelica u razmaku od samo pet minuta isključio je dvojicu igrača Mladosti.

Prvo je u svlačionicu u 37. minuti morao Djeljilj Asani, koji je zbog ulaska na teren bez sudijske dozvole, dobio drugi žuti karton.

Pet minuta kasnije Edin Biber je nepropisno zaustavio Srđana Stanića, a Bjelica se nakon kraćeg oklijevanja "uhvatio" za džep i pokazao mu drugi žuti, odnosno crveni karton.

Brojčanu prednost na terenu Plavi su iskoristili u sudijskoj nadoknadi prvog dijela kada je Sinan Ramović pogodio za 1:1.

Uprkos tome što su bili brojčano inferiorniji, gosti su se u nastavku sjajno i organizovalo branili, a izabanici Amara Osima nisu imali nikakve ideje u igri prema naprijed.  

Bogičević je u 69. sjajno šutirao glavom nakon kornera, ali je Atajić sa gol-linije loptu izbio u polje.

Bunker Mladosti nije probijen je tek u 77. minuti. Stanić je pogodio stativu, lopta se odbila do Rodina, koji u maniru najboljih napadača pronalazi put do mreže golmana Velića.  

Nakon primljenog gola Mladost se otvorila, a zaprijetili su Hreljić i Welbeck. Prvi je glavom šutirao pored gola, a udarac drugog zaustavio je golman Fejzić. 

Tačku na "i" stavio je Sulejman Krpić, kapiten domaćih, koji je u 83. minuti na asistenciju Zajmovića pogodio za 3:1. 

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.