open-navfaktor-logo
search
Uspješan "mercato"
Hadžibegićevi debitanti zamijenili poslodavce u milionskim transferima
Epizoda Faruka Hadžibegića na selektorskoj poziciji fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine kratko je trajala, svega 170 dana, odnosno četiri utakmice.
15.08.2023. u 20:23
get url
text

Jedna pobjeda i tri poraza, uključujući i onaj bolni protiv Luksemburga u kvalifikacijama za EURO, bili su dovoljan razlog da FSBiH selektoru otkaže ugovor o radu.

Ostat će upamćeno da su kod Hadžibegića prve nastupe u dresu s nacionalnim grbom upisala četverica igrača - Benjamin Tahirović, Adrian Leon Barišić, Dal Varešanović i Said Hamulić.

Interesantno, svi su ovog ljeta promijenili klub, mnogi u milionskim transferima.

Tahirović, kojeg je BiH "ukrala" Švedskoj napustio je Romu i za 8,5 miliona eura prešao u slavni nizozemski klub Ajax.

Mnogi mediji javljaju da novi klub ima i Adrian Leon Barišić. On je sve dogovorio s Baselom, a njegov trenutni poslodavac Osijek dobit će naknadu od tri miliona eura fiksno, a još milion eura hrvatski klub očekuje kroz lako ostvarive bonuse.

Još jedan "Hadžibegićev debitant" napravio je iskorak u karijeri. Dal Varešanović dres Sarajeva zamijenio je za boje turskog Rizespora. Mnogi mediji, kasniji i ugledni Transfermarkt objavili su da će u kasu Bordo tima stići obeštećenje od 1,2 miliona eura.

Said Hamulić se nakon neuspješne epizode u francuskom Toulouseu odlučio vratiti u zemlju rođenja - Nizozemsku. On je završio na posudbi u Vitesseu, gdje bi trebao imati više prostora za igru i pokazati svoje golgeterske sposobnosti.

Kada su u pitanju ostali bh. reprezentativci mnogi su tokom ljetnog prijelaznog roka promijenili klub. Džeko je prešao u Fenerbahče, Kolašinac u Atalantu, Hadžikadunić u HSV, Prevljak u Herthu, Cimirot u saudijski Al-Fayha, a Šehić u Khaleej, također u Saudijskoj Arabiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.