open-navfaktor-logo
search
Novi kalendar
FSBiH promijenio termin derbija, kada će Željo gostovati Sarajevu?
Komitet za hitnost Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine donio je odluku o izmjeni kalendara takmičenja za Premijer ligu i završnicu Kupa BiH za takmičarsku sezonu 2023/24.
20.07.2023. u 16:30
get url
text

- Odluka je donijeta zbog ukazane potrebe za preraspoređivanjem ranije usaglašenih termina odigravanja utakmica prvenstva i Kupa BiH u takmičarskoj sezoni 2023/24 i novim usklađivanjem kalendara sa rasporedom TV prijenosa - saopćeno je iz FSBiH.

A šta je novost u odnosu na ranije usvojeni kalendar takmičenja? Prema novom rasporedu promijenjen je termin najvećeg bh. derbija između Sarajeva i Željezničara.

Ovaj duel igra se na Koševu u 10. kolu, ali umjesto vikenda 30. septembra/1. oktobra igrat će se sedam dana kasnije (7/8. oktobar).

Inače, prvih sedema kola se igra prema ranije utvrđenom terminu, a 8. kolu umjesto u srijedu 20. septembra igrat će se za vikend 23/24. septembra. Mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža planirano je da se igra u trećem kolu na stadionu Pod Bijelim brijegom (12/13. august) i tu nije bilo promjena, osim ukoliko Plemići ne zatraže odgodu zbog nastupa u Evropi.

Ranije je bilo predviđeno da se u prvom dijelu sezone igra 19 kola, ali je prema novom rasporedu jedno kolo prebačeno na proljetni dio sezone. Zavjese na jesenji dio sezone "spuštaju se" 16/17. decembra.

Proljetni dio sezone starta 10/11. februara 2024. godine utakmicama osmine finala Kupa BiH, a 19. kolo PLBiH igra se sedam dana kasnije. Posljednje, 33. kolo elitnog razreda bh. fudbala, igrat će se 26. maja naredne godine.

Novost je da će se ove sezone igrati dvije utakmice finala Kupa BiH. Prva je na rasporedu 8. maja, a revanš sedam dana kasnije.

Novi kalendar takmičenja možete pogledati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.