open-navfaktor-logo
search
Pet kola do kraja
Mečevi odluke: Borac na plus pet, ovo je raspored do kraja sezone
AUTOR: S. S.
25.04.2024. u 13:20
get url
text
FOTO: Dejan Rakita/Pixsell
Pet kola prije kraja Premijer lige Bosne i Hercegovine banjalučki Borac drži vodeću poziciju na tabeli sa pet bodova viška u odnosu na Zrinjski, aktuelnog prvaka države.
Nedavno je suficit Banjalučana bio dvocifren i iznosio je 12 bodova prednosti, ali Zrinjski je uspio istopiti sedam bodova zaostatka i smanjiti deficit na pet bodova uoči pet posljednjih kola u sezoni.
Borac do kraja prvenstva gostuje Širokom Brijegu, zatim dočekuje GOŠK, odlazi na megdan Tuzla Cityju, na domaćem terenu igra protiv Igmana, a onda u posljednjem kolu gostuje kod Želje na Grbavici.
Zrinjski će već za vikend odmjeriti snage s Posušjem na Mokrom docu, poslije toga ugostiti Široki Brijeg, gostovati kod GOŠK-a, dočekati Tuzla City, a prvenstvo okončati u Konjicu protiv Igmana.
Vrijedi istaknuti da Zrinjski i Borac imaju identičan međusobni skor. Prvi meč u Banjoj Luci završen je bez golova (0:0), Borac je u Mostaru slavio 1:0, a Zrinjski u trećem meču u Banjoj Luci trijumfovao sa 2:1.
Dva tima imaju i identičnu gol razliku (+35). Borac je postigao 52, a primio 17 golova, dok je Zrinjski zabio 60, a primio 25 golova.
29. kolo (27/28. april)
Posušje - Zrinjski
Široki Brijeg - Borac
30. kolo (4. maj)
Zrinjski - Široki Brijeg
Borac - GOŠK
31. kolo (11/12. maj)
Tuzla City - Borac
GOŠK - Zrinjski
32. kolo (19. maj)
Borac - Igman
Zrinjski - Tuzla City
33. kolo (26. maj)
Željezničar - Borac
Igman - Zrinjski
Tablice omogućuje Sofascore
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.