open-navfaktor-logo
search
Svi su dobro
Doktor Reuf Karabeg govorio o zdravstvenom stanju Zmajeva
Zbog globalne pandemije koronavirusa odložena su brojna fudbalska takmičenja, a UEFA je jučer donijela odluku da se i Evropsko prvenstvo koje je trebalo da se održi ove godine prolongira za 12 mjeseci.
18.03.2020. u 13:24
get url
text

U situaciji kada su prekinute sve društvene aktivnosti u cijeloj Evropi i bh. reprezentativci se pridržavaju dobijenih uputa i vrijeme provode u svojim domovima.

Prof. dr. Reuf Karabeg, šef medicinskog tima bh. reprezentacije, pomno prati situaciju i može potvrditi da su svi naši igrači dobro.

- Pored personalne komunikacije pratimo i medije, posebno one u kritičnim zemljama i možemo potvrditi da su svi naši reprezentativci dobro.

Važno je naglasiti da su se i sami javljali i tražili više informacija o načinu zaštite, ponašanju, preventivi... I danas sam imao kontakte sa Pjanićem, a posebno sa Zukanovićem koji se, bez obzira na to što se osjeća dobro, nalazi u samoizolaciji. On je ranije stigao iz Italije u BiH i javio se nadležnom domu zdravlja.

Ranije smo već razgovarali sa Lulićem, Kolašincem, Džekom, znamo da su Krunić i Begović dobro i da ostali nemaju zdravstvenih problema.

Nadamo se i želimo da tako ostane. Sve informacije dijelimo na našoj viber grupi, tako da su svi upućeni i znaju šta se dešava.

Činimo sve da ih ohrabrimo i skrenemo pažnju da se pridržavaju svih uputa, mada su naši igrači disciplinovani i svjesni opasnosti od širenja koronavirusa - kazao je doktor Karabeg za zvaničnu stranicu FSBiH.

Zmajevi su 26. marta trebali igrati baraž za EURO, koji je UEFA prolongirala za juni 2020. godine. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.