open-navfaktor-logo
search
Novi trener
Damjanović: Čelik je prošao najgore dane
Nogometni klub Čelik danas je zvanično i na pres-konferenciji predstavio svog novog trenera Darija Damjanovića iz Modriče, koji je prvi trening sa zeničkim klubom odradio još jučer poslijepodne.
24.10.2023. u 14:21
get url
text

Damjanović bi na klupi Čelika, čiji je dres nosio tokom igračke karijere te u koji se vraća nakon više od decenije, ali sada u ulozi trenera, trebao ostati do kraja tekuće sezone. Zenički crno-crveni, s ukupno 15 bodova nakon odigranih 11 kola, trenutno se nalaze na 9. mjestu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

- Prvobitni plan Upravnog odbora bio je da trojac, predvođen Nizahom Hukićem, Izudinom Kamberovićem i Adisom Nurkovićem završi ovu polusezonu i da na polusezoni pokušamo pronaći novog trenera- kazao je direktor Emir Ćerim.

Međutim, dodao je, klub je morao reagirati jer je Hukić odustao "zbog zdravstvenih razloga i puno obaveza"; da zbog privatnih obaveza Kamberović nije mogao preuzeti ulogu prvog trenera, dok trener golmana Nurković i nema ambicija da bude šef struke.

Kamberović i Nurković ostaju u stručnom štabu te će biti saradnici Damjanovića, kao što su radili i kod bivšeg trenera Armina Duvnjaka. Klub se s Duvnjakom razišao nakon slabih rezultata na startu sezone te učinka od dvije pobjede i dva poraza te šest neriješenih rezultata.

Trener Damjanović, koji je na stadionu Bilino polje" nastupao i u dresu bh. reprezentacije, napomenuo je kako je gledao subotnji duel i pobjedu njegovih novih igrača protiv lidera Slobode (1:0). Zahvalio je trenerima Hukiću, Kamberoviću i Nurkoviću koji su odradili dobar posao te spremili ekipu za subotnji nastup, nakon što se klub razišao s Duvnjakom.

- Treba nam, sada, svima malo pomoći. Čelik je, ja vjerujem, prošao najgore dane. Bio je, prije četiri-pet godina, pred gašenjem, ali, evo, došlo se do jednog nivoa gdje svi treba da se "abdejtujemo" i da povećamo neki nivo ozbiljnosti - poručio je Damjanović.

Dodao je kako u svojoj kratkoj trenerskoj karijeri još "nije došao na dobro mjesto", ali pri tome ne misli da je za njega loše mjesto povratak u Čelik.

Aktuelni igrački kadar, kazao je, nije kvalitete koju bi on želio, ali je najavio kako će raditi s kadrom koji je zatekao te pokušati unaprijediti igru. Uvjeren je kako će opravdati ukazano povjerenje te da će nastupiti "iskreno, odano i pošteno", kako je i edukovan kroz karijeru.

Damjanović će na klupi Čelika debitovati u subotu, u gostima protiv bihaćkog Jedinstva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.