open-navfaktor-logo
search
Svezane im ruke
Chelsea bi možda i otpustio Pochettina, ali ne smije
Londonski Chelsea prolazi kroz teške trenutke, a klub sa Stamford Bridgea trenutno je 11. na tabeli u Engleskoj, s 20 bodova zaostatka za vodećim Liverpoolom.
06.02.2024. u 08:52
get url
text

Dvostruki evropski prvak u nedjelju je na svom stadionu izgubio je Wolverhamptona sa 4:2, a javnost u Engleskoj sve glasnije priča o tome da će trener Mauricio Pochettino postati prošlost na klupi Plavaca.

Ali to se očito neće dogoditi. Tačnije, Chelsea to ne smije učiniti. Ukoliko bi klub iz Londona uručio otkaz Argentincu, Chelsea bi morao izdvojiti čak 10 miliona funti. Naravno, klub sa Stamofrd Bridgea ima taj novac, ali ga ne smije rasipati zbog finansijskoj fair-playa Premier lige.

Otkako je klub preuzeo bogati američki vlasnik Todd Boehly, Chelsea je potrošio više od milijardu eura na kupovinu igrača pa ima vezane ruke kada je riječ o daljnjem trošenju novca. To je razlog zašto bi Pochettino mogao biti na trenerskoj klupi duže nego što bi bio u nekim normalnim okolnostima.

Everton je, primjera radi, ove sezone za zelenim stolom izgubio 10 bodova zbog kršenja finansijskih propisa, a u sličnim problemima je i Nottingham Forest.

Ako Chelsea pronađe način da se oprosti od Pochettina, jedan od glavnih kandidata za trenersku klupu je Jose Mourinho.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.