open-navfaktor-logo
search
Čekaju pismenu odluku
Čelik ima otežavajuću okolnost ako se bude žalio na oduzimanje bodova
Zeničani se mogu žaliti Apelacionoj komisiji FSBiH, ali "žalba ne odlaže izvršenje odluke".
21.11.2019. u 23:14
get url
text

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici kaznila je NK Čelik oduzimanjem tri boda zbog neodigravanja utakmice 15. kola BHT Premijer lige BiH protiv Željezničara.

U Čeliku navode da još nisu dobili odluku zbog čega nisu željeli davati bilo kakav komentar.

- Još nismo dobili napismeno odluku. Tek kada je dobijemo, odlučit ćemo šta i kako dalje. Uprava će donijeti odluku o narednim koracima, ali do tada niko ništa neće komentarisati - kazao je za Fenu generalni sekretar Ismar Huskić.

Čelik se može žaliti Apelacionoj komisiji FSBiH, ali kako je potvrđeno za Faktor "žalba ne odlaže izvršenje odluke Disciplinske komisije".

Otežavajuća okolnost za Zeničane je činjenica da ekipe ovog kluba u svim uzrastima u ovoj sezoni nisu odigrale šest utakmice (pet u omladinskim kategorijama i jednu kada je u pitanju prvi tim).

Svaki put Čeliku su oduzeta po tri boda, a saznajemo da je zbog toga premijerligašu sa Bilinog polja prijetila i rigoroznija kazna (oduzimanje šest bodova).

Stoga, teško je očekivati da bi eventualna žalba pomogla Zeničanima. Ali, kada je bh. fudbal u pitanju sve je moguće. I da se kazna ublaži, ali i da premijerligaš sa Bilinog polja bude i dodatno kažnjen...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.