open-navfaktor-logo
search
Hrvat sve znao
Čeferin isprozivao Bobana: Čim je saznao da ću to otkriti nakon Kongresa...
Prvi čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin nakon današnjeg Kongresa kazao je da se poslije isteka mandata 2027. godine više neće kandidirati za poziciju predsjednika, iako mu je određenim intervencijama u statut to i formalno-pravno omogućeno.
08.02.2024. u 15:58
get url
text

VEZANI TEKST - Sukob u UEFA-i, legendarni Hrvat napustio Čeferina: Ne glumim heroja, ali ne želim u tome sudjelovati
 

Slovenac je kazao da je umoran nakon napornih godina, u kojima se fudbalski svijet borio s pandemijom, ratovima i projektom Superliga.

Naglasio je da je već prije pola godine odlučio da se neće kandidovati za novi mandat, čak i da mu novi statut to omogući.

On se osvrnuo i na pismo Zvonimira Bobana, svog nekadašnjeg jako bliskog saradnika, koji ga je optužio da je izglasavanjem amandmana o produženju predsjedničkog mandata pogazio vlastite reforme o ograničenju mandata.

- Bio je to patetični vapaj za moralom. On je bio jedan od rijetkih koji je znao da se neću ponovo kandidirati. Čim je saznao da ću to otkriti nakon Kongresa, izašao je u javnost s narcisoidnim pismom. Znao je da nakon Kongresa njegovo lupetanje neće imati smisla. Razmislite o čijim se ličnim ambicijama i moralu radi - rekao je Čeferin.

Čeferin je na čelo UEFA-e došao 2016. godine kada je zamijenio Michela Platinija. Prvi mandat izborio je 2019, a drugi 2023. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.