open-navfaktor-logo
search
Odlučeno žrijebom
Bosna i Hercegovina u polufinalu baraža za EURO igra protiv Ukrajine
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u polufinalu baraža za EURO 2024 igrat će protiv Ukrajine.
23.11.2023. u 12:13
get url
text

Zmajevi će polufinalnu utakmicu 21. marta 2024. godine igrati na travnjaku zeničkog stadiona Bilino polje.

Finale je na rasporedu 26. marta 2024. godine. BiH će, ukoliko eliminira Ukrajince u polufinalnom duelu, u finalu odmjeriti snage s boljim iz duela Izrael - Island i također biti domaćin. Pobjednik finalnog okršaja igrat će na Evropskom prvenstvu.

Screenshot/UEFA.com

Ovo je peti put u historiji da BiH kroz dodatne kvalifikacije traži plasman na veliko takmičenje. Prethodna četiri pokušaja završila su neslavno.

U polufinalu i finalu baraža igra se po jedna utakmica. Ukoliko nakon 90 minuta ne bude pobjednika igrat će se dva produžetka po 15 minuta, a ako i tada rezultat bude izjednačen, jedanaesterci će odlučiti pobjednika.

Plasman na EURO potvrdili su Albanija, Austrija, Belgija, Hrvatska, Češka, Danska, Engleska, Francuska, Njemačka (domaćin), Mađarska, Italija, Nizozemska, Portugal, Rumunija, Škotska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švicarska i Turska.

Upraženja su još tri mjesta, a ona će biti popunjena u martu 2024. godine nakon što budu poznati pobjednici baraža Lige A, Lige B i Lige C nacija.

Žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo bit će održan 2. decembra ove godine.

Evropsko prvenstvo igra se od 14. juna do 14. jula 2024. godine u deset gradova u Njemačkoj. Naslov prvaka brani Italija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.