open-navfaktor-logo
search
I povrijeđeni maloljetan
Više maloljetnika u pratnji roditelja saslušano u policiji zbog sinoćnje tuče u sarajevskom naselju Malta
Zbog tuča koja se sinoć dogodila u sarajevskom naselju Malta, a u kojoj je jedna osoba povrijeđena nožem, policija je u službenim prostorijama PU Novo Sarajevo saslušala više maloljetnih osoba u prisustvu roditelja, potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. 
07.02.2024. u 10:23
get url
text

VEZANI TEKST - Mladić uhapšen nakon sinoćnje tuče nekoliko osoba u Sarajevu

Protiv njih će, kako su kazali iz policije, biti preduzete mjere i radnje u skladu sa Zakonom o postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBiH. 

Nakon tuče u kojoj je učestvovala više osoba, a koja je izbila oko 20.40 sati, policija je na mjestu događaja zatekla dvije maloljetne osobe, od kojih je jedna imala povrede nanesene nožem. 

Vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć maloljetnici su prebačeni na KUM UKC-a u Sarajevu. 

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, policija je došla do saznanja da se u vezi s povređivanjem maloljetnika može dovesti 23-godišnji N. Z. iz Sarajeva, koji je pronađen i uhapšen jutros u 3.15 sati.

Uhapšeni 23-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS, a policija radi na dokumentovanju ovog krivičnog djela, koje je dežurni tužilac kvalifikovao kao nasilničko ponašanje.

Iz Uprave policije MUP-a KS jutros je potvrđeno da su povrijeđenom maloljetniku konstatovane lakše tjelesne povrede.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.