open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Švedski državljanin uhapšen na Sokocu zbog ubistva u Sarajevu
Zbog ubistva muškarca koje se desilo jučer u sarajevskom naselju Bulevar na Stupu uhapšena je jedna osoba, a za drugim napadačem se traga.
01.11.2023. u 08:13
get url
text

VEZANI TEKST - U Sarajevu navodno ubijen vođa narkomreže iz Švedske Harris Österdahl

- Na području Sokoca uhapšen je švedski državljanin i predat u nadležnost MUP-a Kantona Sarajevo - kazala nam je Vesna Stokanović, portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Avaz je objavio da je uhapšen Oliver Erbert - Peter.

Muškarac koji je ubijen jučer, prema pisanju više medija, švedski je državljanin Harris Österdahl.

Ubistvo se desilo oko 16.25 sati. Njegovu smrt je na licu mjesta konstatirao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Prema riječima očevidaca, dvije osobe dovezle su se na biciklu u crnim trenerkama i kapuljačama te otvorili rafalnu paljbu iz oružja koje su nosili u torbi.

Tom prilikom je ranjen jedan muškarac koji je potom prebačen na KCUS gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćeno je jutros da je ubijeni državljanin Švedske, inicijala H.L.O. (rođen 1993. godine u Švedskoj), a da je i povrijeđeni Šveđanin, inicijala E.M. (rođen 2001. godine).

- Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti muškarac H.O.P. (1997), državljanin Švedske. U saradnji sa PU Istočno Sarajevo, H.O.P. je dana 31. oktobra oko 19.30 sati lociran i lišen slobode na području Istočnog Sarajeva, te smješten u službene prostorije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo - navedeno je u saopćenju.

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, pretresen je stan na području općine Ilidža, a koji je koristio ubijeni.

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela - dodaju iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.