open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
Sin u neuračunljivom stanju ubio majku u Kaknju: Brutalno je tukao i udavio
Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Armina Šehagića iz Kaknja zbog ubistva majke, a koje je počinio u neuračunljivom stanju.  
04.10.2022. u 14:10
get url
text

Optužnicu je u cijelosti potvrdio sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici.

Armin Šehagić se tereti da je 14. juna ove godine u ranim jutarnjim satima do 07,00 sati, na području općine Kakanj, u neuračunjlivom stanju uslijed psihotične epizode paranoidno - halucitornog tipa, u porodičnom stanu u kojem je živio zajedno sa svojom majkom Š. E., s namjerom da liši života svoju majku Š. E., istu usmrtio na okrutan način.

VEZANI TEKST - Tragedija u Kaknju: Sin izbo majku nasmrt, pa se pokušao ubiti skokom u rijeku

Ušao je u njenu spavaću sobu i bez ikakvog povoda i razloga brutalno fizički napao, na način da joj je iznenada počeo zadavati udarce rukama i nogama po čitavom tijelu i po glavi, zadajući naročito udarce oštećenoj u predjelu grudnog koša posebno na prednji zid grudnog koša sa desne strane i to udaranjem ili pritiskanjem i gaženjem stopalima nogu ili koljenima od prednji zid grudnog koša izrazitije desno, stezao je šakama u predjelu vrata kako bi je udavio, što je i htio, koje stezanje je bilo dugotrajno što je dovelo do povrijeđivanja vrata oštećene u vidu opsežnih krvnih podljeva svih meko-tkivnih struktura uz rasklimanost grkljanskih hrskavica, te prelom roga podjezične kosti obostrano, pri čemu je osumnjičeni u toku dugotrajnog zadavanja udaraca oštećenoj i daveći je vikao, što su čule komšinice koje žive na istom spratu.

Dok je u ovakvo bespomoćnom stanju trpila bolove jakog intenziteta uslijed čega je kod iste bila izražena znatna patnja što je sve trajalo do gubitka svijesti, oštećenoj nanio višestruke povrede tijela (vrata, grudnog koša) potpomognuto nasilnom asfiksijom uslijed stezanja vrata šakom/šakama, i to prelom vratne kičme, višestruki serijski prelom rebara desno sa odsječenjem međurebarnih mišića, međurebarnih arterija i desnog plućnog krila uz posljedično krvarenje u desnu grudnu šupljinu, te stezanje vrata šakom/šakama koje je potpomoglo znatnom stepenu oštećenja funkcije disanja, a koje se nepovoljno odrazilo na funkcionisanje vitalnih organa (mozga, srca i pluća) od kojih povreda je nakon što je prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica istog dana podlegla, te je na ovako okrutan način usmrtio -navodi se u optužnici. 

Sudu je Tužilaštvo predložilo, s obzirom da je majku ubio u stanju neuračunljivosti, da mu se privremeno odredi prisilni smještaj u zdravstvenoj ustanovi u skladu s nalazim i mišljenjem psihijatrijskog vještačenja. Također, zatraženo je i produženje mjere pritvora. 

 

  

             

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.