open-navfaktor-logo
search
Prigovor na suđenje
Oštra reakcija iz NK Široki Brijeg: Tražimo hitnu reakciju zbog regularnosti takmičenja
NK Široki Brijeg pred gostovanje kod Zvijezde 09 u Ugljeviku uputio je oštru reakciju zbog dijeljenja pravde u utakmici sa Zrinjskim.
15.12.2023. u 13:47
get url
text

- Svjesni i skromnijih izdanja našeg tima, kao i rezultatskog podbačaja u posljednjih nekoliko kola, uoči odlaska na posljednje gostovanje u jesenjem dijelu sezone NK Široki Brijeg želi skrenuti pažnju na učestale sudijske previde na štetu kluba koji je sinonim uspješne priče u fudbalskoj Bosni i Hercegovini, kako rezultatski, tako i infrastrukturno - naveli su iz Širokog u saopćenju.

Širokobriježani ističu da im nije nam želja tražiti alibi za poraz od Zrinjskog u 74. velikom hercegovačkom derbiju, nego isključivo uputiti prigovor na suđenje na utakmici 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST - Na rubu regularnosti: Hercegovački derbi pripao Zrinjskom, Širokobriježani ljuti na sudiju Gedžića
 

- Smatramo kako je glavni sudija utakmice Darko Gedžić iz Brčkog sa svojim pomoćnicima ozbiljno oštetio našu ekipu u spomenutoj utakmici odigranoj na Mokrom Docu te svojim odlukama uvelike utjecao na sami tok i ishod utakmice. Od Komiteta za sudije i suđenje FSBiH tražimo da pregleda snimku utakmice i posebno skrene pažnju na dvije situacije:

1.) 33. minuta – umjesto sviranja očiglednog prekršaja nad našim golmanom Tomislavom Adolfom Tomićem, djelitelj "pravde" je pokazao na centar i priznao pogodak gostiju.

2.) 86. minuta – igranje rukom gostujućeg defanzivca u svome šesnaestercu djelitelji "pravde" nisu okarakterizirali kao situaciju u kojoj se dosuđuje kazneni udarac.

Darko Gedžić

- Ne želimo da sudijska organizacija šutke prelazi preko svega. Suđenje kojem smo svjedočili na Mokrom Docu nikako ne može biti u interesu navijača i svih ljubitelja fudbala. U interesu našeg fudbala i fudbalske javnosti, pa i navijača koji još uvijek vjeruju u prosperitet i pravednost fudbalskog takmičenja u državi, od Komiteta za sudije i suđenje FSBiH tražimo da utvrdi činjenično stanje, a zatim i donese odgovarajuće odluke - poručili su.


- Na koncu, sigurni smo kako će se našaekipa mukotrpnim i kvalitetnim radom izdignuti iznad aktuelne rezultatske krize i svojim pobjedama uskoro ponovno razveseljavati navijače koji stoje uz klub i kada rezultati nisu onakvi kakve očekujemo. I to je isključiva nadležnost svih nas koji činimo kolektiv NK Široki Brijeg. No, ima i stvari na koje jednostavno ne možemo utjecati - suđenje! Stoga tražimo hitnu reakciju nadležnih osoba kako bi se korjenitim promjenama u sudijskoj organizaciji osigurala regularnost takmičenja i vratili narušeno povjerenje u sudijsku organizaciju, odnosno u bh. fudbal u cjelini - zaključili su Širokobriježani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.