open-navfaktor-logo
search
Nakon ubistva policajca
Osmani: Cilj kriminalnih bandi u organizaciji Srbije je destabilizacija Kosova i regiona
Vjosa Osmani, predsjednica Kosova, oglasila se nakon ubojstva jednog i ranjavanja drugog policajca na sjeveru Kosova koji se dogodio u noći sa subote na nedjelju.
24.09.2023. u 11:41
get url
text

VEZANI TEKST - Pucnjava na sjeveru Kosova: Poginuo policajac, jedan najmanje ranjen, Kurti optužuje Beograd

Osmani je za ovaj čin optužila Srbiju.

- Ubistvo jednog i ranavanje drugog policajca na sjeveru Kosova, kojeg su planirale, orkestrirale i izvršile srpske kriminalne bande, napad je na red i zakon na sjeveru zemlje, napad je na Kosovo. Ovi napadi još jednom svjedoče o destabiliziračkoj moći kriminalnih bandi u organizaciji Srbije, a koje su odavno, o čemu svjedoče napadi na pripadnike KFOR-a, novinare i građane, imali za cilj destabilizaciju Kosova i regiona - navel aje Osmani.

Dodala je da "organizirani napadi na snage reda Republike Kosovo su napadi na suverenitet Republike Kosovo".

- Pored oštre osude ove otvorene agresije Srbije na Kosovo, očekujem da naši saveznici podrže Kosovo u nastojanju da uspostavi red i zakon kao i očuva suverenitet u svakom delu Republike Kosovo. Izražavamo najiskrenije saučešće porodici ubijenog policajca i uvjeravamo da počinitelji ovih terorističkih djela neće moći pobjeći pravdi. Pozivam sve građane, institucije i političke subjekte da se ujedinimo u ovom trenutku kada Srbija otvoreno osporava teritorijalni integritet, sigurnost i suverenitet naše Republike. Kao predsjednik Republike imam puno povjerenje u naše momke i djevojke iz kosovske policije - navela je Osmani.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.