open-navfaktor-logo
search
Vremenska nepogoda 
Objavljen snimak iz restorana: Snažan vjetar u Kini digao ljude u zrak
Vanjska nadstrešnica kineskog restorana trebala je zaštititi goste od vremenskih nepogoda, ali nije bila dorasla snažnim udarima vjetra koji su 11. juna pogodili grad Yichang u kineskoj provinciji Hubei.
16.06.2023. u 13:44
get url
text
Vjetar u Kini
Vjetar u Kini

Na videosnimku incidenta, objavljenom u aplikaciji za razmjenu videa Douyin ove sedmice, vidi se kako je jak vjetar odnio nadstrešnicu zajedno s nekoliko ljudi koji su se držali za podupirače, piše Asia One.

Na snimku od 16 sekundi se također vidi kako neki padaju na zemlju nakon što ih je vjetar digao u zrak.

Mediji navode da je jedna osoba sletjela na obližnji krov i "završila" je sa slomljenim rebrima, te da se na drugom snimku vidi kako muškarac upada u privatnu prostoriju restorana i da je navodno prošao bez povreda. 

Među onima koje je vjetar digao je navodno i vlasnik restorana.

Lokalni zvaničnici rekli su nakon incidenta da su drugi lakše povrijeđeni i da su trenutno u bolnici.

Vlasnik restorana, koji je u izvještajima kineskih medija identificiran samo kao gospodin Wang, rekao je za novinsku kuću Jimu news da je restoran odlučio da gostima vrati novac za večeru u iznosu od oko 50.000 juana jer nisu mogli uživati u hrani zbog jakih vjetrovi i kiša.

U nedjelju popodne, Jimu news je objavio da je meteorološka stanica u okrugu Yiling, gdje se nalazi restoran, izdala meteorološka upozorenja o olujama i jakim vjetrovima.

Ekstremno vrijeme čupalo je velika stabla, odnijelo građevinski materijal i izazvalo velike poplave.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.