open-navfaktor-logo
search
Projekti
Novalić i Lasić s predstavnicima EBRD-a razgovarali o Koridoru VC
Direktorica tima za infrastrukturu u Evropi Susan Goeransson kazala je da je EBRD zainteresiran za sufinansiranje dionica Ovčari - tunel Prenj - Mostar sjever, zatim Mostar sjever - Mostar jug, te Medakovo - Poprikuše
09.05.2019. u 14:46
get url
text
Fadil Novalić, EBRD
Fadil Novalić, EBRD

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić razgovarali su danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, s predstavnicima Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) o modelima uključenja ove finansijske institucije u izgradnju novih dionica autoceste na Koridoru VC.

Direktorica tima za infrastrukturu u Evropi Susan Goeransson kazala je da je EBRD zainteresiran za sufinansiranje dionica Ovčari - tunel Prenj - Mostar sjever, zatim Mostar sjever - Mostar jug, te Medakovo - Poprikuše.

To se, kako je kazao premijer Novalić, podudara s prioritetima Vlade FBiH, koja želi nastavak izgradnje autoceste iz pravca juga i sjevera ka centru Bosne i Hercegovine.

Gosti su naglasili želju da budu i dalje uključeni u izgradnju Koridora Vc, jer je riječ, kako su kazali, o reprezentativnom projektu.

Novalić i Lasić zahvalili su EBRD-u na dosadašnjoj odličnoj suradnji i na značajnim novim sredstvima planiranim za ove namjene.

U radu današnjeg sastanka učestvovao je i šef Ureda EBRD-a u BiH Ian Brown.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.