open-navfaktor-logo
search
Hapšenje na Jahorini
Jedan od najtraženijih bjegunaca sa liste Europola: Od Samardžije oduzeto pet vozila, oružje, municija, droga...
Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS je pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine u okviru akcije "Tokio" na području Istočnog Sarajeva izvršila pretrese lokacija koje je koristio Mladen Samardžija koji je jučer uhapšen na Jahorini.
12.12.2023. u 10:34
get url
text
Vozilo oduzeto od Mladena Samardžije
Vozilo oduzeto od Mladena Samardžije

VEZANI TEKST - Sa Mladenom Samardžijom bila bivša supruga nekadašnjeg predsjednika VSTV-a Tegeltije

Samardžija je jedan od najtraženijih bjegunaca sa liste Europola. 

- Pronađeno je i privremeno oduzeto: novac u iznosu 3.300 eura i 1.800 КM, šest mobilnih telefona, tri pištolja, 189 komada municije različitog kalibra, rokovnici sa evidencijama i zabilješkama za koje se sumnja da se odnose na prodaju opojne droge, dva skupocjena ručna sata, bankovne kartice, hašiš bruto mase 12 grama i drogu - saopćeno je iz policije.

Oduzeto je i pet vozila - "VW Golf 7", "VW Polo", "Audi RS3", "Ford focus" i "Škoda oktavia".

Banjalučanka Tijana Tegeltija, bivša supruga nekadašnjeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Milana Tegeltije, saslušana je jučer nakon hapšenja Samardžije. Po okončanju informativnog razgovora ona je puštena. 

U akciji "Tokio" sa pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet učestvovali su i službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a i uz podrušku Europola.



2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.