open-navfaktor-logo
search
Tukao konobara i snimao
Bivšem vođi Lešinara novčana kazna od 9.000 KM za zlostavljanje, mučenje i neljudsko ponašanje
Dejan Kostić zvani Dela iz Banje Luke, koji se nekada predstavljao kao vođa Lešinara, navijačke grupe FK Borac, osuđen je na novčanu kaznu od 9.000 KM zbog krivičnog djela zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće ponašanje, potvrđeno je za Faktor.
17.08.2023. u 14:52
get url
text

VEZANI TEKST - Dejan Kostić Dela optužen za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje

U kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, počevši od 28. aprila do 27. maja 2019. godine, te od 30. septembra do 15. oktobra 2020. godine, odnosno ukupno mjesec i 14 dana.

Prema optužnici koju je protiv njega podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, teretio se da je 24. aprila 2019. godine oko 13.25 časova, u jednom kafiću u Ulici Stepe Stepanovića u Banjoj Luci, namjeravao da zastraši konobara P. P. i pozvao ga u toalet.

Dodaje se da je, kada su ušli u toalet, počeo rukama oštećenom zadavati udarce u predjelu lica, govoreći mu da su ga prethodnog dana njegovi drugovi, M. M. i Č. S. napali, a zatim je svojim mobilnim telefonom snimao oštećenog dok ga je i dalje udarao otvorenom pesnicom, te ga snažno hvatao u predjelu vrata, tjerajući ga da govori sam sebi da je pi..a, a potom navedeni snimak učinio dostupnim.

Istaknuto je da su sporni snimak kasnije preuzeli mediji BN televizija, Oslobođenje, Blic na svojim portalima, kao i mreža YouTube, a koji su ga 29. aprila 2019. godine izbrisali na svojoj platformi , uz napomenu da "snimak sadrži nasilje".

- Na opisani način oštećenom je nanio veliku bol, čime je izvršio krivično djelo zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje - stajalo je u optužnici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.